Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

iPhone apps πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, τι μπορείτε να κάνετε

iPhoneΜια ομάδα ερευνητών από την εταιρεία ασφαλείας GuardianApp διαπίστωσε ότι δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές iPhone πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε εταιρείες δημιουργίας εσόδων τρίτων.

Η έκθεση υποδεικνύει ότι αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευασμένο κώδικα που παρέχεται από αυτές τις εταιρείες για τη συλλογή ακριβών ιστορικών τοποθεσίας από εκατομμύρια συσκευές. Παρόλο που αυτές οι εφαρμογές ζητούν πρώτα ρητή άδεια χρήσης για να λειτουργούν σωστά, πωλούν δεδομένα στο παρασκήνιο για να κερδίσουν χρήματα.

Οι εν λόγω εφαρμογές περιλαμβάνουν δημοφιλή ονόματα όπως ASKfm, Photobucket, Homes.com, Tapatalk, NOAA Weather Radar κλπ. Οι εταιρείες που αγοράζουν τα δεδομένα είναι μεταξύ άλλων οι Cuebiq, Sense360, Teemo, Fysical κ.α.

Ενώ οι προγραμματιστές εφαρμογών ισχυρίζονται ότι η πρακτική αυτή είναι αβλαβής, καθώς δεν λαμβάνει προσωπικά δεδομένα, οι ερευνητές ασφαλείας ανέφεραν στο TechCrunch ότι οι συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ενός ατόμου με μεγάλη ακρίβεια.

Αυτή η αποκάλυψη έχει έρθει στο προσκήνιο λίγο πριν από την 3η Οκτωβρίου. Πριν από αυτή την ημερομηνία, οι προγραμματιστές εφαρμογών iOS πρέπει να ενημερώσουν τις πολιτικές απορρήτου τους με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.

Τι μπορώ να κάνω?

Εκτός από το να διαβάζετε με σαφήνεια τις πολιτικές απορρήτου και δεδομένων κοινής χρήσης των εφαρμογών, μπορείτε να περιορίσετε το Ad Tracking ακολουθώντας τα εξής βήματα στο iPhone σας:

Settings > Privacy > Advertising — Turn on Limit Ad Tracking

Άλλες προτάσεις που προσφέρει η ομάδα περιλαμβάνουν την επιλογή «Do not Allow» location access, όταν το παράθυρο διαλόγου περιέχει «See privacy policy» ή παρόμοιο κείμενο. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε το γενικό SSID όνομα του δρομολογητή WiFi και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth όταν δεν τη χρησιμοποιείται.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *