Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

iPhone apps πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, τι μπορείτε να κάνετε

iPhoneΜια ομάδα ερευνητών από την εταιρεία ασφαλείας GuardianApp διαπίστωσε ότι δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές iPhone πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε εταιρείες δημιουργίας εσόδων τρίτων.

Η έκθεση υποδεικνύει ότι αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευασμένο κώδικα που παρέχεται από αυτές τις εταιρείες για τη συλλογή ακριβών ιστορικών τοποθεσίας από εκατομμύρια συσκευές. Παρόλο που αυτές οι εφαρμογές ζητούν πρώτα ρητή άδεια χρήσης για να λειτουργούν σωστά, πωλούν δεδομένα στο παρασκήνιο για να κερδίσουν χρήματα.

Οι εν λόγω εφαρμογές περιλαμβάνουν δημοφιλή ονόματα όπως ASKfm, Photobucket, Homes.com, Tapatalk, NOAA Weather Radar κλπ. Οι εταιρείες που αγοράζουν τα δεδομένα είναι μεταξύ άλλων οι Cuebiq, Sense360, Teemo, Fysical κ.α.

Ενώ οι προγραμματιστές εφαρμογών ισχυρίζονται ότι η πρακτική αυτή είναι αβλαβής, καθώς δεν λαμβάνει προσωπικά δεδομένα, οι ερευνητές ασφαλείας ανέφεραν στο TechCrunch ότι οι συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ενός ατόμου με μεγάλη ακρίβεια.

Αυτή η αποκάλυψη έχει έρθει στο προσκήνιο λίγο πριν από την 3η Οκτωβρίου. Πριν από αυτή την ημερομηνία, οι προγραμματιστές εφαρμογών iOS πρέπει να ενημερώσουν τις πολιτικές απορρήτου τους με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.

Τι μπορώ να κάνω?

Εκτός από το να διαβάζετε με σαφήνεια τις πολιτικές απορρήτου και δεδομένων κοινής χρήσης των εφαρμογών, μπορείτε να περιορίσετε το Ad Tracking ακολουθώντας τα εξής βήματα στο iPhone σας:

Settings > Privacy > Advertising — Turn on Limit Ad Tracking

Άλλες προτάσεις που προσφέρει η ομάδα περιλαμβάνουν την επιλογή «Do not Allow» location access, όταν το παράθυρο διαλόγου περιέχει «See privacy policy» ή παρόμοιο κείμενο. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε το γενικό SSID όνομα του δρομολογητή WiFi και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth όταν δεν τη χρησιμοποιείται.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *