ΑρχικήsecurityiPhone apps πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, τι μπορείτε να κάνετε

iPhone apps πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, τι μπορείτε να κάνετε

iPhoneΜια ομάδα ερευνητών από την εταιρεία ασφαλείας GuardianApp διαπίστωσε ότι δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές iPhone πωλούν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε εταιρείες δημιουργίας εσόδων τρίτων.

Η έκθεση υποδεικνύει ότι αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευασμένο κώδικα που παρέχεται από αυτές τις εταιρείες για τη συλλογή ακριβών ιστορικών τοποθεσίας από εκατομμύρια συσκευές. Παρόλο που αυτές οι εφαρμογές ζητούν πρώτα ρητή άδεια χρήσης για να λειτουργούν σωστά, πωλούν δεδομένα στο παρασκήνιο για να κερδίσουν χρήματα.

Οι εν λόγω εφαρμογές περιλαμβάνουν δημοφιλή ονόματα όπως ASKfm, Photobucket, Homes.com, Tapatalk, NOAA Weather Radar κλπ. Οι εταιρείες που αγοράζουν τα δεδομένα είναι μεταξύ άλλων οι Cuebiq, Sense360, Teemo, Fysical κ.α.

Ενώ οι προγραμματιστές εφαρμογών ισχυρίζονται ότι η πρακτική αυτή είναι αβλαβής, καθώς δεν λαμβάνει προσωπικά δεδομένα, οι ερευνητές ασφαλείας ανέφεραν στο TechCrunch ότι οι συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ενός ατόμου με μεγάλη ακρίβεια.

Αυτή η αποκάλυψη έχει έρθει στο προσκήνιο λίγο πριν από την 3η Οκτωβρίου. Πριν από αυτή την ημερομηνία, οι προγραμματιστές εφαρμογών iOS πρέπει να ενημερώσουν τις πολιτικές απορρήτου τους με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.

Τι μπορώ να κάνω?

Εκτός από το να διαβάζετε με σαφήνεια τις πολιτικές απορρήτου και δεδομένων κοινής χρήσης των εφαρμογών, μπορείτε να περιορίσετε το Ad Tracking ακολουθώντας τα εξής βήματα στο iPhone σας:

Settings > Privacy > Advertising — Turn on Limit Ad Tracking

Άλλες προτάσεις που προσφέρει η ομάδα περιλαμβάνουν την επιλογή “Do not Allow” location access, όταν το παράθυρο διαλόγου περιέχει “See privacy policy” ή παρόμοιο κείμενο. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε το γενικό SSID όνομα του δρομολογητή WiFi και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth όταν δεν τη χρησιμοποιείται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS