15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Κορυφαίο app στο Mac App Store κλέβει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

Ο Patrick Wardle, πρώην hacker της NSA και επί του παρόντος επικεφαλής ερευνητής στο Digita Security, αποκάλυψε ότι το Adware Doctor κλέβει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης των χρηστών από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού, καθώς και από τις πρόσφατες αναζητήσεις του App Store.

Store

Ο πρώτος που ανίχνευσε την ύποπτη συμπεριφορά του Spyware του Adware Doctor ήταν ένας ερευνητής ασφάλειας. Ανέβασε επίσης βίντεο στο YouTube στις 10 Αυγούστου, αναφέροντας την ακριβή διαδικασία που χρησιμοποίησε το Adware Doctor για να αρπάξει και να ανεβάσει το ιστορικό περιήγησης του χρήστη.

Στο blog post του, ο Patrick Wardle περιγράφει με ποιο τρόπο συμβαίνει η κλοπή των data, το Adware Doctor: Antimalware & Ad τελειώνει συλλέγοντας τα δεδομένα σας, μεταφέρει τα πάντα γρήγορα σε ένα αρχείο history.zip και το ανεβάζει μαζί με ένα JSON blob με όλα τα ληφθέντα λογισμικά στο Mac σας σε ένα κινεζικό server για εξαγωγή.

Για να γίνει αυτό, το Adware Doctor είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς πρόσβασης του Mac App Store, αντιγράφοντας και ανεβάζοντας τα αρχεία των χρηστών από τον Mac στον οποίο είναι εγκατεστημένο.

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς μια εφαρμογή η οποία σπάει έναν ολόκληρο αριθμό κανόνων από τις Οδηγίες App Store της Apple μπορεί να έχει εγκριθεί και να δημοσιευτεί στο Mac App Store και στη συνέχεια να κλέψει ιδιωτικά δεδομένα από τους χρήστες της.

Μετά την έκθεση που έστειλε o Wardle, η ομάδα του Apple App Store δήλωσε ότι «Έχουμε διαβιβάσει τα σχόλιά σας στην κατάλληλη ομάδα. Κάποιος προγραμματιστής από αυτήν την ομάδα θα διερευνήσει το θέμα και θα συνεχίσει όπως απαιτείται.»

Αυτή τη στιγμή to Adware Doctor: Antimalware & Ad είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω του Apple App Store, παρά την αναφορά του Patrick Wardle που κυκλοφόρησε το θέμα τον Αύγουστο. Η εφαρμογή είναι η πέμπτη κορυφαία στο Mac App Store  και κοστίζει 4,99 δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο  Wardle για να δείξει πώς η εφαρμογή Adware Doctor κλέβει το ιστορικό περιήγησης από το Mac στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *