Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Κορυφαίο app στο Mac App Store κλέβει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

Ο Patrick Wardle, πρώην hacker της NSA και επί του παρόντος επικεφαλής ερευνητής στο Digita Security, αποκάλυψε ότι το Adware Doctor κλέβει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης των χρηστών από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού, καθώς και από τις πρόσφατες αναζητήσεις του App Store.

Store

Ο πρώτος που ανίχνευσε την ύποπτη συμπεριφορά του Spyware του Adware Doctor ήταν ένας ερευνητής ασφάλειας. Ανέβασε επίσης βίντεο στο YouTube στις 10 Αυγούστου, αναφέροντας την ακριβή διαδικασία που χρησιμοποίησε το Adware Doctor για να αρπάξει και να ανεβάσει το ιστορικό περιήγησης του χρήστη.

Στο blog post του, ο Patrick Wardle περιγράφει με ποιο τρόπο συμβαίνει η κλοπή των data, το Adware Doctor: Antimalware & Ad τελειώνει συλλέγοντας τα δεδομένα σας, μεταφέρει τα πάντα γρήγορα σε ένα αρχείο history.zip και το ανεβάζει μαζί με ένα JSON blob με όλα τα ληφθέντα λογισμικά στο Mac σας σε ένα κινεζικό server για εξαγωγή.

Για να γίνει αυτό, το Adware Doctor είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς πρόσβασης του Mac App Store, αντιγράφοντας και ανεβάζοντας τα αρχεία των χρηστών από τον Mac στον οποίο είναι εγκατεστημένο.

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς μια εφαρμογή η οποία σπάει έναν ολόκληρο αριθμό κανόνων από τις Οδηγίες App Store της Apple μπορεί να έχει εγκριθεί και να δημοσιευτεί στο Mac App Store και στη συνέχεια να κλέψει ιδιωτικά δεδομένα από τους χρήστες της.

Μετά την έκθεση που έστειλε o Wardle, η ομάδα του Apple App Store δήλωσε ότι «Έχουμε διαβιβάσει τα σχόλιά σας στην κατάλληλη ομάδα. Κάποιος προγραμματιστής από αυτήν την ομάδα θα διερευνήσει το θέμα και θα συνεχίσει όπως απαιτείται.»

Αυτή τη στιγμή to Adware Doctor: Antimalware & Ad είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω του Apple App Store, παρά την αναφορά του Patrick Wardle που κυκλοφόρησε το θέμα τον Αύγουστο. Η εφαρμογή είναι η πέμπτη κορυφαία στο Mac App Store  και κοστίζει 4,99 δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο  Wardle για να δείξει πώς η εφαρμογή Adware Doctor κλέβει το ιστορικό περιήγησης από το Mac στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *