ΑρχικήinetΚορυφαίο app στο Mac App Store κλέβει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

Κορυφαίο app στο Mac App Store κλέβει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

Ο Patrick Wardle, πρώην hacker της NSA και επί του παρόντος επικεφαλής ερευνητής στο Digita Security, αποκάλυψε ότι το Adware Doctor κλέβει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης των χρηστών από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού, καθώς και από τις πρόσφατες αναζητήσεις του App Store.

Store

Ο πρώτος που ανίχνευσε την ύποπτη συμπεριφορά του Spyware του Adware Doctor ήταν ένας ερευνητής ασφάλειας. Ανέβασε επίσης βίντεο στο YouTube στις 10 Αυγούστου, αναφέροντας την ακριβή διαδικασία που χρησιμοποίησε το Adware Doctor για να αρπάξει και να ανεβάσει το ιστορικό περιήγησης του χρήστη.

Στο blog post του, ο Patrick Wardle περιγράφει με ποιο τρόπο συμβαίνει η κλοπή των data, το Adware Doctor: Antimalware & Ad τελειώνει συλλέγοντας τα δεδομένα σας, μεταφέρει τα πάντα γρήγορα σε ένα αρχείο history.zip και το ανεβάζει μαζί με ένα JSON blob με όλα τα ληφθέντα λογισμικά στο Mac σας σε ένα κινεζικό server για εξαγωγή.

Για να γίνει αυτό, το Adware Doctor είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς πρόσβασης του Mac App Store, αντιγράφοντας και ανεβάζοντας τα αρχεία των χρηστών από τον Mac στον οποίο είναι εγκατεστημένο.

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς μια εφαρμογή η οποία σπάει έναν ολόκληρο αριθμό κανόνων από τις Οδηγίες App Store της Apple μπορεί να έχει εγκριθεί και να δημοσιευτεί στο Mac App Store και στη συνέχεια να κλέψει ιδιωτικά δεδομένα από τους χρήστες της.

Μετά την έκθεση που έστειλε o Wardle, η ομάδα του Apple App Store δήλωσε ότι “Έχουμε διαβιβάσει τα σχόλιά σας στην κατάλληλη ομάδα. Κάποιος προγραμματιστής από αυτήν την ομάδα θα διερευνήσει το θέμα και θα συνεχίσει όπως απαιτείται.”

Αυτή τη στιγμή to Adware Doctor: Antimalware & Ad είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω του Apple App Store, παρά την αναφορά του Patrick Wardle που κυκλοφόρησε το θέμα τον Αύγουστο. Η εφαρμογή είναι η πέμπτη κορυφαία στο Mac App Store  και κοστίζει 4,99 δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο  Wardle για να δείξει πώς η εφαρμογή Adware Doctor κλέβει το ιστορικό περιήγησης από το Mac στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS