Αρχικήinet390.000 ιστοσελίδες σε κίνδυνο λόγω του Git

390.000 ιστοσελίδες σε κίνδυνο λόγω του Git

Μετά τη σάρωση περισσότερων από 230 εκατομμυρίων domain, ο Τσέχος ερευνητής της Τσετσενίας, Βλαντιμίρ Σμίτκα, βρήκε περισσότερους από 390.000 ιστότοπους της υπηρεσίας Git να εκτεθειμένοι στον ιστό.

Οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές ιστότοπων θα πρέπει να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι το “.git” μπορεί να περιέχει ευαίσθητα δεδομένα όπως ιδιωτικά κλειδιά API και κωδικούς πρόσβασης βάσης δεδομένων.

Ο Σμιτκά λέει στην έκθεσή του ότι “τα δεδομένα αυτά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο .git, αλλά σε προηγούμενες σαρώσεις διαφόρων ζητημάτων ασφάλειας, βρήκα πολλούς προγραμματιστές που δεν ακολουθούν αυτές τις βέλτιστες πρακτικές”.

Επιπλέον, αρχεία repo όπως .git / index μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εσωτερική δομή της εφαρμογής, με τα τελικά σημεία και τη δομή της εσωτερικής εφαρμογής να είναι τα πρώτα που έρχονται στο νου.

Ο Smitka ξεκίνησε για πρώτη φορά σε μια μικρότερη κλίμακα, σάρωνε ιστοσελίδες της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Τα αποτελέσματα, 1.925 τσεχικές τοποθεσίες και 931 ανοιχτές τοποθεσίες git από τη Σλοβακία, τον έκαναν να πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από ό, τι πίστευε προηγουμένως.

Το επόμενο βήμα ήταν να συγκεντρώσει μια τεράστια λίστα 230 εκατομμυρίων domain και να την σαρώσει  χρησιμοποιώντας το ίδιο script στους ιστότοπους της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες, ο Smitka βρήκε 390.000 ιστότοπους με ένα εκτεθειμένο φάκελο .git και αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους προγραμματιστές πίσω από το site για να τους ενημερώσει για τα ευρήματα του και να παρέχει συμβουλές.

“Μετά την αποστολή των email, αντάλλαξα περίπου 300 επιπλέον email με τους ενδιαφερόμενους να διευκρινίζουν το θέμα” λέει ο ερευνητής. “Έλαβα σχεδόν 2.000 email, 30 ψευδώς θετικά, 2 κατηγορίες απατεώνων / spammer και 1 απειλή να καλέσω την καναδική αστυνομία”.

Git

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS