Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

390.000 ιστοσελίδες σε κίνδυνο λόγω του Git

Μετά τη σάρωση περισσότερων από 230 εκατομμυρίων domain, ο Τσέχος ερευνητής της Τσετσενίας, Βλαντιμίρ Σμίτκα, βρήκε περισσότερους από 390.000 ιστότοπους της υπηρεσίας Git να εκτεθειμένοι στον ιστό.

Οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές ιστότοπων θα πρέπει να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι το «.git» μπορεί να περιέχει ευαίσθητα δεδομένα όπως ιδιωτικά κλειδιά API και κωδικούς πρόσβασης βάσης δεδομένων.

Ο Σμιτκά λέει στην έκθεσή του ότι «τα δεδομένα αυτά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο .git, αλλά σε προηγούμενες σαρώσεις διαφόρων ζητημάτων ασφάλειας, βρήκα πολλούς προγραμματιστές που δεν ακολουθούν αυτές τις βέλτιστες πρακτικές».

Επιπλέον, αρχεία repo όπως .git / index μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εσωτερική δομή της εφαρμογής, με τα τελικά σημεία και τη δομή της εσωτερικής εφαρμογής να είναι τα πρώτα που έρχονται στο νου.

Ο Smitka ξεκίνησε για πρώτη φορά σε μια μικρότερη κλίμακα, σάρωνε ιστοσελίδες της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Τα αποτελέσματα, 1.925 τσεχικές τοποθεσίες και 931 ανοιχτές τοποθεσίες git από τη Σλοβακία, τον έκαναν να πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από ό, τι πίστευε προηγουμένως.

Το επόμενο βήμα ήταν να συγκεντρώσει μια τεράστια λίστα 230 εκατομμυρίων domain και να την σαρώσει  χρησιμοποιώντας το ίδιο script στους ιστότοπους της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες, ο Smitka βρήκε 390.000 ιστότοπους με ένα εκτεθειμένο φάκελο .git και αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους προγραμματιστές πίσω από το site για να τους ενημερώσει για τα ευρήματα του και να παρέχει συμβουλές.

«Μετά την αποστολή των email, αντάλλαξα περίπου 300 επιπλέον email με τους ενδιαφερόμενους να διευκρινίζουν το θέμα» λέει ο ερευνητής. «Έλαβα σχεδόν 2.000 email, 30 ψευδώς θετικά, 2 κατηγορίες απατεώνων / spammer και 1 απειλή να καλέσω την καναδική αστυνομία».

Git

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *