Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Εμφύτευμα στον εγκέφαλο μπορεί να σταματήσει τα επιληπτικά επεισόδια

εμφύτευμαΗ επιληψία είναι μια από τις χρόνιες νευρολογικές διαταραχές που μαστίζουν σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις επιληπτικές κρίσεις, αυτό που την κάνει χειρότερη, είναι ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Ωστόσο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, δημιούργησαν πρόσφατα ένα εμφύτευμα εγκεφάλου, που μπορεί να σταματήσει τις επιληπτικές κρίσεις.

Πώς λειτουργεί;

Οι νευρώνες στον εγκέφαλο εκπέμπουν πάντα ηλεκτρικούς παλμούς, για να αναμεταδίδουν πληροφορίες. Αλλά σε μια επιληπτική κρίση, ο εγκέφαλος εμφανίζει υπερκινητικότητα, οδηγώντας σε υπερβολική λειτουργία των ηλεκτρικών παλμών. Αυτό παρεμβαίνει στον έλεγχο των κινήσεων του ατόμου και οδηγεί επίσης σε απώλεια συνείδησης.

Αν και υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες που έχουν αναπτύξει εμφυτεύματα που καυτηριάζουν τον εγκέφαλο με ηλεκτρισμό για να σταματήσουν τις επιληπτικές κρίσεις, αυτό το εμφύτευμα λειτουργεί πολύ διαφορετικά.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα τσιπ που μπορεί να ανιχνεύσει την «ηλεκτρική καταιγίδα» στον εγκέφαλο όταν ξεκινά μια επιληπτική κρίση και απελευθερώνει φυσικές χημικές ουσίες για να εμποδίσει τα εγκεφαλικά κύτταρα που προκαλούν τις κρίσεις.

Κατά την ανίχνευση των ηλεκτρικών σημάτων που δημιουργούνται όταν αρχίζει μια κρίση, ενεργοποιείται μια αντλία ιόντων. Αυτή η αντλία απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται GABA, η οποία σταματά την πυροδότηση των εγκεφαλικών κυττάρων που προκαλούν κρίσεις.

Γενικά, η επιληψία αντιμετωπίζεται με αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα οποία όμως μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Στην πραγματικότητα, 3 στους 10 ασθενείς δεν ανταποκρίνονται καθόλου στη θεραπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτά τα εμφυτεύματα εγκεφάλου μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει επιτυχώς το εμφύτευμα εγκεφάλου σε ποντίκια. Τώρα επιδιώκουν να πολλαπλασιάσουν τη συσκευή, που έχει διπλάσιο μέγεθος από μία ανθρώπινη τρίχα και να την προετοιμάσουν για δοκιμές σε ανθρώπους τα επόμενα χρόνια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *