ΑρχικήinetΕμφύτευμα στον εγκέφαλο μπορεί να σταματήσει τα επιληπτικά επεισόδια

Εμφύτευμα στον εγκέφαλο μπορεί να σταματήσει τα επιληπτικά επεισόδια

εμφύτευμαΗ επιληψία είναι μια από τις χρόνιες νευρολογικές διαταραχές που μαστίζουν σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις επιληπτικές κρίσεις, αυτό που την κάνει χειρότερη, είναι ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Ωστόσο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, δημιούργησαν πρόσφατα ένα εμφύτευμα εγκεφάλου, που μπορεί να σταματήσει τις επιληπτικές κρίσεις.

Πώς λειτουργεί;

Οι νευρώνες στον εγκέφαλο εκπέμπουν πάντα ηλεκτρικούς παλμούς, για να αναμεταδίδουν πληροφορίες. Αλλά σε μια επιληπτική κρίση, ο εγκέφαλος εμφανίζει υπερκινητικότητα, οδηγώντας σε υπερβολική λειτουργία των ηλεκτρικών παλμών. Αυτό παρεμβαίνει στον έλεγχο των κινήσεων του ατόμου και οδηγεί επίσης σε απώλεια συνείδησης.

Αν και υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες που έχουν αναπτύξει εμφυτεύματα που καυτηριάζουν τον εγκέφαλο με ηλεκτρισμό για να σταματήσουν τις επιληπτικές κρίσεις, αυτό το εμφύτευμα λειτουργεί πολύ διαφορετικά.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα τσιπ που μπορεί να ανιχνεύσει την «ηλεκτρική καταιγίδα» στον εγκέφαλο όταν ξεκινά μια επιληπτική κρίση και απελευθερώνει φυσικές χημικές ουσίες για να εμποδίσει τα εγκεφαλικά κύτταρα που προκαλούν τις κρίσεις.

Κατά την ανίχνευση των ηλεκτρικών σημάτων που δημιουργούνται όταν αρχίζει μια κρίση, ενεργοποιείται μια αντλία ιόντων. Αυτή η αντλία απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται GABA, η οποία σταματά την πυροδότηση των εγκεφαλικών κυττάρων που προκαλούν κρίσεις.

Γενικά, η επιληψία αντιμετωπίζεται με αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα οποία όμως μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Στην πραγματικότητα, 3 στους 10 ασθενείς δεν ανταποκρίνονται καθόλου στη θεραπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτά τα εμφυτεύματα εγκεφάλου μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει επιτυχώς το εμφύτευμα εγκεφάλου σε ποντίκια. Τώρα επιδιώκουν να πολλαπλασιάσουν τη συσκευή, που έχει διπλάσιο μέγεθος από μία ανθρώπινη τρίχα και να την προετοιμάσουν για δοκιμές σε ανθρώπους τα επόμενα χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS