15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Instagram προσθέτει νέα λειτουργιά 2fa και account history tool

Το Instagram ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τα σχέδια του για την βελτίωση του two factor authentication μηχανισμού του, υποστηρίζοντας τρίτες 2fa εφαρμογές. Η ανακοίνωση βγήκε δυο εβδομάδες μετά το κύμα κλεμμένων λογαριασμών της πλατφόρμας, εκ των οποίων μερικοί είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία 2fa.

instagram 2fa history tool

Μέχρι σήμερα, το Instagram παρείχε την δυνατότητα 2fa μόνο με SMS. Από σήμερα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κωδικούς μιας χρήσης από τρίτες εφαρμογές (πιστοποιημένες από το ίδιο το Instagram).

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την λειτουργία, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Μέσα από το Profile πατώντας στο “settings” στο κάτω μέρος του menu, υπάρχει η επιλογή  “Two-Factor Authentication”. Επιλέξτε “Authentication App”, και εάν έχετε ήδη κάποιο εγκατεστημένο app τέτοιου τύπου, η εφαρμογή του Instagram θα την εντοπίσει και θα στείλει έναν κωδικό για Login. Στην περίπτωση που δεν έχετε κάποια εγκατεστημένη 2fa εφαρμογή, θα οδηγηθείτε στο Google Play Store, όπου θα βρείτε τις διαθέσιμες επιλογές. Αφού κάνετε λήψη, επιστρέψτε στο Instagram για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

Σύμφωνα με το Instagram, αυτή η επιλογή θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη σε όλους του λογαριασμούς, εντός των επόμενων 2 εβδομάδων.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που κάνει το Instagram. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το «verified accounts» πρόσθετο, καθώς και μια μορφή ιστορικού του κάθε λογαριασμού.

Και τα δυο αυτά πρόσθετα θα είναι πολύ χρήσιμα, καθώς σε κάθε λογαριασμό θα είναι δημόσια η ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού, η χώρα στην οποία βρίσκεται, οι κοινοί followers, οι αλλαγές στο Username που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο αλλά και το αν ο συγκεκριμένος λογαριασμός «τρέχει» κάποια διαφήμιση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η αλλαγή αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφού το Facebook παραδέχτηκε ότι Ρωσικοί και Ιρανοί λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για εκστρατείες πολιτικής επιρροής.

Παρόλα αυτά, το account history tool θα είναι πολύ χρήσιμο για να μπορεί να διαπιστωθεί εάν κάποιος λογαριασμός έχει κλαπεί και μετονομαστεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *