ΑρχικήyoutubeElon Musk: Σύντομα οι δοκιμές εγκεφαλικού chip σε ανθρώπους

Elon Musk: Σύντομα οι δοκιμές εγκεφαλικού chip σε ανθρώπους

Την Τετάρτη, ο Elon Musk δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσουν εντός των επόμενων έξι μηνών οι δοκιμές εγκεφαλικού chip σε ανθρώπους. Το chip αναπτύσσεται από την εταιρεία τεχνολογίας του, Neuralink, που ασχολείται με τον τομέα της υγείας.

Δείτε επίσης: Neuralink του Musk: Ένα βήμα πιο κοντά στην τοποθέτηση εμφυτεύματος στον εγκέφαλo μας

Elon Musk

Σε μια παρουσίαση της Neuralink που έκανε ο Musk, δόθηκαν ενημερώσεις σχετικά με το ασύρματο τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας. Ο Μασκ δήλωσε ότι, εκτός από την επίβλεψη των κλινικών δοκιμών, σχεδιάζει να δοκιμάσει και ο ίδιος ένα από τα chip.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Musk δήλωσε ότι θέλουν να είναι “εξαιρετικά προσεκτικοί και σίγουροι” ότι η συσκευή θα λειτουργήσει πριν τοποθετηθεί σε ανθρώπους.

Η Neuralink λέει ότι αναπτύσσει διεπαφές εγκεφαλικού chip που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την όραση ενός ατόμου, ακόμη και σε εκείνους που γεννήθηκαν τυφλοί. Θα μπορούσαν επίσης να αποκαταστήσουν την “πλήρη λειτουργικότητα του σώματος”, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης και της λεκτικής επικοινωνίας, για άτομα με κομμένο νωτιαίο μυελό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η διεπαφή του chip που στοχεύει στον κινητικό φλοιό θα μπορούσε ενδεχομένως να δοκιμαστεί σε ανθρώπους εντός έξι μηνών.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk απέκτησε κρυφά δίδυμα με στέλεχος της Neuralink!

εγκεφαλικό chip

Αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμα έγκριση από τον FDA για την πώληση της συσκευής της, ο Musk δήλωσε την Τετάρτη ότι τα περισσότερα από τα απαραίτητα έγγραφα για την εμφύτευση στον άνθρωπο έχουν υποβληθεί.

Η Neuralink διεξάγει δοκιμές σε ζώα εν αναμονή της έγκρισης για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Παρά τις προηγούμενες αναποδιές, ο Musk λέει ότι σημειώνουν πρόοδο στο προϊόν του ασύρματου τσιπ εγκεφάλου, σύμφωνα με τη New York Times.

Στην αρχή, η πρόοδος μπορεί να φαίνεται οδυνηρά αργή σε κάποιους, αλλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι γίνονται τα πάντα για να φέρουμε αυτή την τεχνολογία σε παγκόσμια κλίμακα“, δήλωσε ο Musk.

Δείτε επίσης: Το Twitter μπλόκαρε πάλι τον Kanye West – Τι λέει ο Elon Musk

Η Neuralink Corporation αναπτύσσει τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή αιχμής που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των νευρολογικών παθήσεων. Αν και η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από εξουθενωτικές καταστάσεις όπως η παράλυση, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η άνοια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS