ΑρχικήsecurityTheTruthSpy: Διαρροή προσωπικών δεδομένων μετά από επίθεση hacker

TheTruthSpy: Διαρροή προσωπικών δεδομένων μετά από επίθεση hacker

Μία ακόμα εφαρμογή παρακολούθησης μπήκε στο στόχαστρο hacker, αποκαλύπτοντας προσωπικά δεδομένα. Ένας ανώνυμος hacker αφού κατάφερε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers της «TheTruthSpy», δημοσίευσε φωτογραφίες, προσωπικά μηνύματα αλλά και τοποθεσίες των χρήστων-θυμάτων της εφαρμογής.

thetruthspy proswpika dedomena hacker

Η «TheTruthSpy» είναι η εταιρεία πίσω από γνωστή εφαρμογή παρακολούθησης, όπου ο χρήστης έχει την δυνατότητα να «παρακολουθεί ένα τηλέφωνο που του ανήκει και έχει την συναίνεση για αυτό» σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρείας.

Η εφαρμογή, η οποία δεν είναι διαθέσιμη σε κανένα επίσημο κατάστημα εφαρμογών, μπορεί να εγκατασταθεί στο κινητό του θύματος και εν συνεχεία ο χρήστης είναι σε θέση να παρακολουθεί τόσο την τοποθεσία, όσο και την λίστα κλήσεων, τα γραπτά μηνύματα, το ιστορικό περιήγησης, ακόμα και να κρυφακούσει το θύμα σε πραγματικό χρόνο.

Ο υπεύθυνος για την επίθεση αυτή hacker, κατάφερε να εντοπίσει μια ευπάθεια στο λογισμικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να έχει πρόσβαση στον server όπου εκεί απέκτησε περαιτέρω πρόσβαση σε στοιχεία πελατών και αρχεία ήχου. Κατόπιν, με την χρήση ενός script κατάφερε να συγκεντρώσει 10.000 ονόματα χρήστων μαζί με τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή.

Εκτός από τα δεδομένα των θυμάτων της εφαρμογής ο hacker κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα και από τους χρήστες καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία πρόσβασης ανάμεσα σε πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες όπως τα προσωπικά email αλλά ακόμη και λογαριασμούς PayPal. Η «TheTruthSpy» προχώρησε αργότερα σε αναβάθμιση της εφαρμογής για να διακόψει την περαιτέρω κακόβουλη χρήση από τον hacker.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εφαρμογή γίνεται στόχος hacking. Νωρίτερα το 2018, η εταιρεία «Retina-X» αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των δικών της εφαρμογών PhoneSheriff, TeenShield, SniperSpy και Mobile Spy καθώς οι πρώτες δύο δέχτηκαν πολλαπλές επιθέσεις hacking.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS