ΑρχικήinetSim swapper αγοράζει McLaren με κλεμμένα κρυπτονομίσματα

Sim swapper αγοράζει McLaren με κλεμμένα κρυπτονομίσματα

Στην Καλιφόρνια η αστυνομία συνέλαβε στις 17 Αυγούστου έναν ακόμη hacker αφού κατηγορήθηκε ότι έκανε sim hijack, και στην συνέχεια έκλεβε κρυπτονομίσματα.

mclaren-sim-swap-stolen-crypto hijack

Ο Xzavyer Narvaez, ετών 19, κατηγορείται για 7 εγκλήματα που φαίνεται να διέπραξε στον κυβερνοχώρο, αναμεσά τους η υποκλοπή κρυπτονομισμάτων και το identity fraud. Με την κατηγορία τους αυτή, είναι ο πρώτος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες που κατηγορείται για phone hijacking (υποκλοπή τηλεφωνικών αριθμών – τεχνική γνωστή και ως sim swapping) για να κλέψει Bitcoin. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία στην Φλόριντα, συνέλαβε έναν 25χρονο, αφού κατηγορήθηκε για κλοπές κρυπτονομισμάτων με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιούσε ο Narvaez, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κατηγορίες για hijack τηλεφωνικών αριθμών.

Από ότι φαίνεται, ο Narvaez ξόδεψε μεγάλα ποσά σε Bitcoin για να αγοράσει sport αυτοκίνητα. Η αστυνομία κατάφερε και βρήκε ότι ο Narvaez αγόρασε μια 2018 McLaren, για την οποία πλήρωσε ένα ποσό με Bitcoin, και το υπόλοιπο ποσό με τα λεφτά που πήρε από την πώληση του Audi R8 που είχε στην κατοχή του, το οποίο αγόρασε το 2017 εξολοκλήρου με Bitcoin. Μέσα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μέσα σε διάστημα 2 μόλις μηνών, ο λογαριασμός του Narvaez μετέφερε 157 Bitcoin, σημερινής αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

 

Πως όμως τον εντόπισαν?

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παροχής κινητής τηλεφωνίας AT&T στις ΗΠΑ, έδωσε στις αρχές πληροφορίες σχετικά με τους IMEI κωδικούς των θυμάτων, αλλά και άλλες πληροφορίες. Οι ερευνητές αναγνώρισαν 3 θύματα, ένα εκ των οποίων τον περασμένο χρόνο έπεσε θύμα του Narvaez και έχασε παραπάνω από 150.000 δολάρια.

Μέσω forum, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 19χρονος χρησιμοποιούσε ένα Instagram account (πλέον έχει διαγραφεί) στο οποίο έδειχνε την καινούρια του McLaren, έχοντας σαν περιγραφή  “Live fast, die young”.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS