ΑρχικήUpdatesΟ Brave περιηγητής έχει πλέον Incognito mode με χρήση Tor

Ο Brave περιηγητής έχει πλέον Incognito mode με χρήση Tor

Ο Brave, ένας όχι και τόσο γνωστός αλλά πολλά υποσχόμενος περιηγητής, κυκλοφόρησε μια καινούρια έκδοση σήμερα που περιλαμβάνει το νέο private browsing mode, με την χρήση του Tor δικτύου. Ο περιηγητής, γνωστός για τα privacy first χαρακτηριστικά του, είναι πλέον ολοκληρωμένος με την εκτεταμένη ανωνυμία που παρέχει.

brave tor incognito mode

Η ομάδα το Brave αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό “Private Tabs with Tor” προορίζεται για αυτούς που ψάχνουν για περισσότερη προστασία, ακόμα και πέρα από τον υπολογιστή τους. Αναλυτικότερα, τα Private browsing sessions (incognito mode) δημιουργήθηκαν για να διαγράφουν τα δεδομένα κάθε φορά που το session τερματίζεται. Αλλά αυτός ο τρόπος περιήγησης, δεν αποκρύπτει τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο χρήστης από τον πάροχο του, ή από άλλους ενδιάμεσους. Έτσι μέσω των σχετικών logs, η κίνηση μας καταγράφεται και πάλι.

Η νέα λειτουργία του Brave όμως, παρακάμπτει αυτά τα logs καθώς μεταφέρει όλο το traffic μέσα από το Tor network.

Ωστόσο η νέα λειτουργία είναι σε δοκιμαστική περίοδο, οπότε υπάρχουν κάποια γνωστά bugs που δεν έχουν διορθωθεί ακόμα. Η ίδια η Brave αναφέρει ότι για όσους η ανωνυμία είναι νούμερο εάν προτεραιότητα, προς το παρών καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν τον Tor Browser, ο οποίος είναι πολύ πιο ασφαλές μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας.

Επιπλέον η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει το Tor network παρέχοντας μερικούς relay Tor servers.

Ο περιηγητής δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του μορφή, αλλά αναμένετε σύντομα. Μέχρι στιγμής θεωρείται ως ένας από τους πιο ασφαλείς browser καθώς περιλαμβάνει από μονός του ad blocking λειτουργία, αλλά και μπλοκάρει tracking και mining scripts.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την beta έκδοση κατεβάζοντας την από το επίσημο site.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS