ΑρχικήUpdatesTor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Η ομάδα του Tor Project είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη έκδοσή του προγράμματος περιήγησης, το Tor Browser 12.0! Αναβαθμίστηκε στην έκδοση 12.0, φέρνοντας μαζί του υποστήριξη για επεξεργαστές Apple Silicon και βελτιώσεις για χρήστες Android. Είτε θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μοναδικά domains .onion που ανοίγουν μόνο στο δίκτυο Onion είτε να περιηγηθείτε με περισσότερη ιδιωτικότητα και ανωνυμία από ό,τι πριν, μην ψάχνετε άλλο από αυτό το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στον Firefox – είναι ιδανικό για τις ανάγκες σας!

Με τη δρομολόγηση δεδομένων μέσω πολλαπλών κόμβων, το πρόγραμμα περιήγησης διασφαλίζει ότι όλη η επικοινωνία είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη. Ο προορισμός κάθε αιτήματος σύνδεσης επιτυγχάνεται μέσω ενός κόμβου εξόδου, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρει τις πληροφορίες πίσω σε εσάς.

Η έκδοση 12.0 του προγράμματος περιήγησης Tor βασίζεται πλέον στον Firefox 102, ένα άλμα από την προηγούμενη έκδοση 11.5 που χρησιμοποιούσε τον Firefox 91 ως βάση. Αυτό σημαίνει ότι οι διορθώσεις ασφαλείας, οι βελτιωμένες επιδόσεις και οι αναβαθμίσεις κώδικα που είχαν υλοποιηθεί προηγουμένως στην έκδοση εκτεταμένης υποστήριξης (Extended Support Release – ESR) για τον Firefox μεταφέρονται στην τελευταία ενημέρωση του Tor, δίνοντας στους χρήστες μια ακόμη καλύτερη εμπειρία από ό,τι πριν!

Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon
Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Δείτε επίσης: Νέο χαρακτηριστικό των Windows 11 προκαλεί πάγωμα του Mozilla Firefox, ποια η λύση

Το Tor 12.0 εισάγει μια σημαντική ενημέρωση – εγγενή υποστήριξη για τα τσιπ Apple Silicon, δηλαδή τις συσκευές M1 και M2. Περιλαμβάνει πλέον ένα καθολικό δυαδικό αρχείο που περιέχει builds x86-64 και ARM64, το οποίο επιλέγει αυτόματα τη σωστή έκδοση για να τρέξει σε κάθε πλατφόρμα. Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό έρχεται αύξηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης Tor σε συστήματα macOS!

Μετά από χρόνια παραμέλησης, η ομάδα του Tor Project δίνει επιτέλους στο Android την προσοχή που του αξίζει. Εργάζονται επιμελώς για να αποκαταστήσουν τις τακτικές ενημερώσεις για τους χρήστες του Android και να βελτιώσουν τη σταθερότητά του, ενώ παράλληλα προσπαθούν να συμβαδίζουν με τον κύκλο έκδοσης του Firefox. Όπως εξηγείται στην ανακοίνωσή τους: “Από τις αρχές του τρέχοντος έτους οι προγραμματιστές μας εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι μπορούμε να φέρουμε και πάλι το Android ενημερωμένο με κάθε είδους βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά”.

Το Tor 12.0 αποκαλύπτει τη λειτουργία HTTPs-Only Mode, μια λειτουργία που παρουσιάστηκε αρχικά στο Tor 11.5 για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία αλλάζει αυτόματα σε οποιαδήποτε έκδοση HTTPS των ιστότοπων όταν είναι διαθέσιμη – κάνοντας την περιήγηση πιο ασφαλή από ποτέ!

Το HTTPS είναι η καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με τις συνδέσεις HTTP, καθώς όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ επισκέπτη και server είναι ασφαλείς. Αυτό συμβάλλει στην προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και στη διατήρηση του απορρήτου των ευαίσθητων δεδομένων.

Δείτε επίσης: Opera desktop browser: Αποκτά ενσωματωμένη υποστήριξη TikTok

Η τελευταία ενημέρωση της έκδοσης Android του προγράμματος περιήγησης Tor περιλαμβάνει μια νέα φανταστική λειτουργία για την προτεραιότητα των ιστότοπων ‘.onion’. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει διαθέσιμη μια έκδοση ‘.onion’ του ιστότοπου που επισκέπτεστε, θα κατευθύνεται αυτόματα εκεί. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, απλά μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων ‘Privacy and Security’.

Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon
Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Για να ολοκληρωθεί το πακέτο, το πρόγραμμα περιήγησης Tor 12.0 υποστηρίζει τώρα πολλές γλώσσες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος λήψης πακέτων γλωσσών που αντικαθιστά τους προηγούμενους ειδικούς installers για διάφορες γλώσσες. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ τους όποτε και όπου θέλετε – ακόμα και μετά την εγκατάσταση! Έχετε επίσης τη δυνατότητα να κατεβάζετε περισσότερα από ένα πακέτα γλωσσών ταυτόχρονα, ώστε η αλλαγή από μια γλώσσα σε μια άλλη να είναι τόσο απλή όσο ποτέ άλλοτε.

Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon
Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Οι προγραμματιστές του Tor Browser καταλαβαίνουν ότι η ομαδοποίηση πολλών γλωσσών σε μια ενιαία λήψη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος των αρχείων, ωστόσο έχουν ανακαλύψει τρόπους για να εξοικονομήσουν αποδοτικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστη διαφορά μεταξύ της έκδοσης 11.5 και 12.0, όπως αναφέρεται στις σημειώσεις έκδοσης: “Βρήκαμε έναν τρόπο να κάνουμε εξοικονόμηση αποδοτικότητας αλλού, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφορά στο μέγεθος αρχείου μεταξύ των εκδόσεων Tor Browser 11.5 και 12.0 είναι μικρή”

Το Tor Browser 12.0 μόλις κυκλοφόρησε και είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη από τον κεντρικό ιστότοπο ως ένα καθολικό δυαδικό αρχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε GNU/Linux σύστημα. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε τον τρέχοντα Tor Browser σας μέσω αναβαθμίσεων OTA (Over-the-Air) ανοίγοντας απλά το παράθυρο διαλόγου About Tor Browser στο μενού Help! Επομένως, μην περιμένετε – ξεκινήστε τη λήψη σήμερα!

Αν ψάχνετε έναν αξιόπιστο τρόπο για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τότε σίγουρα δοκιμάστε το Tor Browser 12.0!

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS