ΑρχικήsecurityAdidas: Δεύτερη κολοσσιαία εταιρεία παραβιάζεται αυτή την εβδομάδα

Adidas: Δεύτερη κολοσσιαία εταιρεία παραβιάζεται αυτή την εβδομάδα

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, ανακοίνωσε μια παραβίαση των δεδομένων της εχτές το απόγευμα, η οποία αναφέρετε ότι επηρέασε τους χρήστες του Adidas US. Η εταιρεία δήλωσε ότι η παραβίαση έγινε αντιληπτή όταν την Τρίτη 26 Ιουνίου ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει πρόσβαση σε στοιχεία πελατών την εταιρείας.

adidas data breach

“Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα που διεξάχθηκε, τα στοιχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας, Usernames Και κρυπτογραφημένα passwords” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έχουν διαρρεύσει πληροφορίες πιστωτικών καρτών. Η Adidas ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται καθώς έχει ανατεθεί στις αρχές και σε security firms.

Ενώ δεν έχει αναφερθεί ακόμα ο αριθμός των λογαριασμών που διέρρευσαν, ειδησεογραφικές σελίδες κάνουν λόγο για “μερικά εκατομμύρια“ επηρεασμένους λογαριασμούς.

Κατά την διάρκεια της ιδίας ημέρας, ειρωνικά, η εταιρεία σημείωσε μια αξιοπερίεργη αύξηση στις μετοχές της, ύψους 2%.

Η Adidas είναι η δεύτερη κολοσσιαία εταιρεία που ανακοινώνει κάποια παραβίαση αυτή την εβδομάδα, αφού η Ticketmaster ανακοίνωσε εάν παρόμοιο συμβάν την Τέταρτη 27 Ιουνίου. Η παραβίαση της Ticketmaster επηρέασε το 5% των χρηστών της υπηρεσίας, που ήταν κυρίως διεθνείς χρήστες. Η παραβίαση έγινε μέσω μολυσμένου JavaScript κώδικα που προερχόταν από τρίτη εταιρεία, η οποία παρείχε εάν live chat widget στο Payment page.

Στόχος φαίνεται να έχει γίνει η εταιρεία από πολλών ειδών επιθέσεις, καθώς πριν μερικούς μήνες αναφέρθηκε μια πολύ καλοφτιαγμένη phishing καμπανιά κατά της Adidas, η οποία υποσχόταν δωρεάν προϊόντα. Αντί αυτού οι χρήστες βρίσκονταν με επαναλαμβανόμενες χρεώσεις, και φυσικά χωρίς τα δωρεάν υποσχόμενα προϊόντα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS