ΑρχικήsecurityΤο Firefox Monitor Tool σας ενημερώνει αν τα στοιχειά σας έχουν διαρρεύσει

Το Firefox Monitor Tool σας ενημερώνει αν τα στοιχειά σας έχουν διαρρεύσει

Τον περασμένο χρόνο, η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα έκανε μια προσπάθεια να συνεργαστεί με το haveibeenpwned.com (HIBP), μια δημοφιλή ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να ελέγξει αν τα στοιχεία του έχουν διαρρεύσει. Τώρα, αυτό θα είναι εφικτό, με έναν ακόμα τρόπο, λίγο διαφορετικό. Η Mozilla ανακοίνωσε το Firefox Monitor Tool, το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν το email τους έχει διαρρεύσει, ή εάν είναι μέρος κάποιος μαζικής παραβίασης. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε συνεργασία με το haveibeenpwned.com (HIBP) και την υπηρεσία προστασίας, Cloudflare.

firefox monitor tool breach

“Σε συνεργασία με το HIBP δημιουργήσαμε μια μέθοδο ανώνυμου διαμοιρασμού δεδομένων για το Firefox Monitor Tool, το οποίο δεν στέλνει ποτέ ολόκληρη την διεύθυνση email σε κάποια τρίτη υπηρεσία” αναφέρει η εταιρεία σε ένα blog post.

Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν την διεύθυνση email τους στην μπάρα αναζήτησης για να δουν αν υπάρχει μέσα σε βάσεις δεδομένων που έχουν παραβιάσει hackers. Τα νέα δημοσιεύτηκαν στις 25 Ιουνίου του 2018, ωστόσο το site είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Η Mozilla σκοπεύει να προσκαλέσει τουλάχιστον 250.000 χρήστες την ερχομένη εβδομάδα για να δοκιμάσουν την υπηρεσία. Εάν χρησιμοποιείται τον περιηγητή Firefox, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την σελίδα όταν γίνει διαθέσιμη.

Η κίνηση της Mozilla είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ καλό νέο για τους χρήστες που έπεσαν θύματα παραβιάσεων, συνήθως λόγω τρίτων εταιρειών, και δεν το γνώριζαν μέχρι που τα στοιχεία τους χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς.  Όσο για τα websites, είναι μια κακή είδηση ​​που θα μπορούσε να τους αναγκάσει να διαθέσουν περισσότερα χρήματα και πόρους για να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί κάποια μελλοντική παραβίαση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS