Τετάρτη, 8 Απριλίου, 09:50
Αρχική dummies WordPress τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το δικό σας blog

WordPress τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το δικό σας blog

Θέλετε να αποκτήσετε ένα δικό σας WordPress blog αλλά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε; Υπάρχει κάτι που σου αρέσει και δεν βαριέσαι να ασχολείσαι μαζί του με τις ώρες;

Με ένα blog, μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου, ή φωτογραφίες, και αφού βρίσκονται στο διαδίκτυο θα γνωρίσεις online περισσότερους με κοινά ενδιαφέροντα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα blog για τη δουλειά σου, το hobby σου, για ενημέρωση, για κάποια άλλη δραστηριότητα, ή μόνο για τις προσωπικές σου ανησυχίες.
Παρακάτω θα βρείτε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog στην WordPress χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

[su_note note_color=”#fff9d8″ text_color=”#271e45″ radius=”2″]Για την ιστορία Το WordPress είναι ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου και πλατφόρμα δημοσιεύσεων, γραμμένο σε PHP και MySQL. Συχνά τροποποιείται για χρήση ως Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Έχει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων μιας αρχιτεκτονικής για πρόσθετες λειτουργίες, και ενός συστήματος προτύπων. Το WordPress χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το 14% των 1.000.000 μεγαλύτερων ιστότοπων. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2003, από τον Matt Mullenweg ως παραλλαγή του b2/cafelog. Από τον Φεβρουάριο του 2011, η έκδοση 3.0 έχει κατέβει περισσότερες από 32,5 εκατομμύρια φορές.

https://el.wikipedia.org[/su_note]
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να διακινήσουμε την διαφορά μεταξύ της WordPress.com και WordPress.org.WordPress

WordPress.org

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να κατεβάσει το web λογισμικό της wordpress για να έχει το πλήρη έλεγχο των δεδομένων του.

 • Μπορεί να χρησιμοποιήσει plugins και themes δωρεάν ή επί πληρωμή.
 • Μπορεί να βάλει διαφημίσεις στο site του
 • >Είναι υπεύθυνος για κάθε update και την δημιουργία backups.
 • Το WordPress.org διατίθεται εντελώς δωρεάν για όλους τους χρήστες

WordPress.com

To WordPress.com έχει τα εξής πακέτα: WordPress.com free , WordPress.com Premium και WordPress.com Bussiness.

 • Η δωρεάν έκδοση του WοrdPress.com (χωρίς να χρειάζεται κάποιο domain ή πακέτο φιλοξενίας είναι διαθέσιμη μόνο με με subdomains. Θα έχει δηλαδή την μορφή todikomoublog.wοrdpress.com)
 • Ο δωρεάν διαθέσιμος χώρος είναι μέχρι ta 3 GB. Για χρήση περισσότερου χώρου, χρειάζεται αναβάθμιση σε κάποιο χρεώσιμο πακέτο Premium ή Bussiness.
 • Ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει εγκατάσταση του WοrdPress, φιλοξενείται στον server της εταιρείας που του παρέχει φιλοξενία.
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη σε themes και plugins, σε κανένα πακέτο εκτός του Bussiness.
 • Τα updates και τα backups γίνονται από την WordPress και όχι από το χρήστη.
 • Η υπηρεσία προσφέρει ελάχιστες παραμετροποιήσεις για SEO.

Για να δημιουργήσετε ένα δωρεάν blog στην WordPress.com ανοίξτε το link

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα blog με WordPress;

Παρακάτω θα δούμε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα αξιοπρεπές blog που φαίνεται σαν κανονικό site και όχι σαν subdomain της WordPress. Η λύση με ένα πακέτο hosting, και το δικό σσας domain σας δίνει περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης.Υπάρχουν τρία πράγματα που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα τέτοιο blog:

 • Ένα όνομα για το domain σας,  π.χ. secnews.gr
 • Ένα λογαριασμό web hosting για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο
 • Την προσοχή σας για τα επόμενα λεπτά.

Θα αρχίσουμε με την επιλογή κάποιου πάροχου φιλοξενίας wordpress. Θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων για wοrdpress. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες hosting αλλά δεν διαθέτουν βελτιστοποιημένους servers ώστε να φιλοξενούν το wοrdpress  απροβλημάτιστα.

Εμείς στο iGuRu.gr, που είναι σε wordpress, χρησιμοποιούμε την εταιρεία WPEgine για την φιλοξενίας του site μας. Η εταιρεία προσφέρει ασφάλεια και βελτιστοποιημένους servers για φιλοξενία που εμπνέει εμπιστοσύνη.

Όμως τα πακέτα της είναι κάπως τσουχτερά ειδικά αν η σελίδα σας περιμένετε να έχει υψηλό traffic. Εδώ θα μιλήσουμε για το Managed Hosting, και συγκεκριμένα για το Managed WοrdPress Hosting.

Το Managed Hosting θα σας λύσει τα χέρια. Θα πραγματοποιεί αυτόματα τα updates του core, των themes και των plugins. Το site σου έχει τη μέγιστη απόδοση λόγω της ειδικά διαμορφωμένης υποδομής. Συνήθως οι υποδομές του Managed Hosting χρησιμοποιούν το Cloud που είναι πάντα καλύτερο από το απλό hosting.
Το site προστατεύεται 24/7 από κάθε μεγέθους ή διάρκειας επιθέσεις DDOS, και υπάρχει εξειδικευμένο Support για ότι χρειαστεί.
Υπάρχει υπηρεσία Restore, που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το site σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από κάποιο αυτόματο Backup με ένα click.
[su_note note_color=”#fff9d8″ text_color=”#271e45″ radius=”2″]
Μπορώ να εγκαταστήσω το Wοrdpress με 1 κλικ πληρώνοντας 5€ το μήνα. Γιατί να πληρώσω περισσότερα για ένα Managed Wοrdpress Hosting πακέτο;

Το Plesk συνήθως εγκαθιστάται σε έναν μόνο server και ίσως είναι αρκετό για κάποιον που τον ενδιαφέρει μια φθηνότερη λύση. Όμως, αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η αφοσίωση στις ιδέες σου και όχι η διαχείριση του site και ο πονοκέφαλος που μπορεί να προκαλέσουν τα κενά ασφαλείας, ξεχασμένες αναβαθμίσεις WοrdPress, ανανεώσεις των plugins και άλλα, τότε χρειάζεσαι μια Managed υπηρεσία.
[/su_note]

Τι επιλέγω

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω με μια αναζήτηση στο Google για Managed Hosting Wοrdpress θα βρείτε αρκετές υπηρεσίες και σε πολύ λογικές τιμές.   Πριν επιλέξετε αναζητήστε και διαβάσετε τις κριτικές που θα βρείτε.

Συνήθως οι πάροχοι υπηρεσιών hosting προσφέρουν και domains. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται τι πρέπει να κάνετε με το domain name που επιθυμείτε, καλό θα ήταν να το αγοράσετε από την ίδια εταιρεία που αγοράσατε το hosting πακέτο.  Το Support θα σας βοηθήσει με τα DNS settings. Αν αναζητήσετε με υπομονή, θα βρείτε υπηρεσίες hosting που προσφέρουν τα domain names δωρεάν.

Να αναφέρουμε όμως για άλλη μια φορά: Αν βρείτε κάποια καταπληκτική προσφορά, πριν την επιλέξετε αναζητήστε και διαβάσετε όλες τις κριτικές που θα βρείτε.

Αμέσως μετά την απόκτηση ενός πακέτου Managed Hosting Wοrdpress, μπορείτε να παίξετε με το περιβάλλον, να ανεβάσετε το προσωπικό σας λογότυπο, και φυσικά να αρχίσετε να μοιράζεστε τις ιδέες σας.
______________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...