ΑρχικήsecurityΠροσοχή! Ψεύτικη καμπάνια της Adidas υπόσχεται δωρεάν παπούτσια

Προσοχή! Ψεύτικη καμπάνια της Adidas υπόσχεται δωρεάν παπούτσια

Ένα phishing scam έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό, προσποιούμενο την Adidas, το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ένα δωρεάν ζευγάρι παπούτσια.

adidas-phishing-scam

Οι οργανωτές της ψεύτικης καμπάνιας προσελκύουν τα θύματά τους λέγοντας πως η Adidas γιορτάζει τα 69α γενέθλια της και μοιράζει δωρεάν 2.500 ζευγάρια παπούτσια. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας φαίνεται αληθινή, αλλά δεν είναι, καθώς στην θέση του i χρησιμοποιείται ένας παρεμφερής χαρακτήρας.

Ερευνητές  δήλωσαν πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην σελίδα για να φαίνεται αληθοφανής, καθώς ακόμα και οι ανακατευθύνσεις της σελίδας ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη δουλεύουν όπως στην επίσημη σελίδα της Adidas.

Όταν ο χρήστης επισκεφτεί το site, περνάει κάποια test όπως επαλήθευση τοποθεσίας μέσω της IPς του και έναν έλεγχο για το εάν η συσκευή είναι κινητό τηλέφωνο ή ηλεκτρονικός υπολογιστής. Υστέρα ανακατευθύνεται στην φόρμα με τις 4 ερωτήσεις που ενημερώνεται ότι δικαιούται το δωρεάν ζευγάρι με τα παπούτσια ασχέτως των απαντήσεών του. Στο τέλος της έρευνας ο χρήστης πρέπει να μοιραστεί τη σελίδα με κάποιον φίλο του μέσω της εφαρμογής του WhatsApp (παρόλο που η σελίδα δεν εκτελεί έλεγχο για το αν όντως ο χρήστης μοιράστηκε την σελίδα).

Τέλος, γίνεται ανακατεύθυνση σε μια άλλη διεύθυνση, όπου ο χρήστης πρέπει να βάλει τα στοιχεία της κάρτας του για να ολοκληρώσει την διαδικασία. Κάτω από το πεδίο των στοιχείων, αναφέρεται με μικρά γράμματα ότι εάν δεν ακυρωθεί η trial υπηρεσία εντός 7 ημέρων από την εγγραφή του χρήστη, θα ξεκινήσει μια χρέωση 50$ ανά μήνα.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα θύματα δεν παίρνουν ποτέ το ζευγάρι που πιστεύουν ότι κέρδισαν. Ερευνητές προειδοποιούν τον κόσμο να προσέχει για τέτοιου τύπου scams ενώ ζητάνε από τους χρήστες να μην διστάσουν να αναφέρουν νέα scams που εντοπίζουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS