ΑρχικήinetΛόγοι για να μην χρησιμοποιήσετε το BitTorrent του Tor

Λόγοι για να μην χρησιμοποιήσετε το BitTorrent του Tor

Αν είστε νέοι στο torrenting, ίσως να μην γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνετε μέτρα για την προστασία σας. Ωστόσο, ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, το The Onion Router ή Tor, δεν συνιστάται για χρήση με το BitTorrent.

Δείτε επίσης: Πάροχος VPN απαγορεύει το BitTorrent μετά από μήνυση από κινηματογραφικά στούντιο

Tor

Το Torrenting που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent είναι μια αμφιλεγόμενη δραστηριότητα, καθώς χρησιμοποιείται συχνά για τη διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς την άδεια των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων, γνωστή και ως πειρατεία. Αν κάνετε torrent αρχεία, οι πιθανότητες είναι ότι κάποιος παρακολουθεί. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Δυτική Ευρώπη.

Αν σας πιάσουν να παραβιάζετε το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, θα λάβετε πρώτα μια προειδοποίηση και στη συνέχεια, αν συνεχίσετε να παραβιάζετε το νόμο, μπορεί να πληρώσετε πρόστιμο. Μια γυναίκα από τη Μινεσότα μηνύθηκε και κλήθηκε να πληρώσει 220.000 δολάρια επειδή κατέβασε δύο δωδεκάδες τραγούδια το 2012. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε παρόμοιες κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, μπορεί να θέλετε να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε τον εντοπισμό σας. Με βάση όσα γνωρίζουμε, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων παρακολουθούν τους χρήστες torrent μέσω των διευθύνσεων IP τους, οι οποίες δείχνουν από πού προέρχεται μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Για να αποφύγετε τον εντοπισμό, πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Το Onion Router, πιο γνωστό ως Tor, μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας και διατηρώντας την ανωνυμία σας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύνδεση της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο σε διάφορους κόμβους. Δίνοντάς σας τη διεύθυνση IP τους, αυτοί οι κόμβοι αποκρύπτουν την τοποθεσία σας.

Δείτε ακόμα: uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Αν ένα watchdog σας δει να κάνετε torrent και προσπαθήσει να βρει τη διεύθυνση IP σας, θα βρει απλώς τη διεύθυνση IP που ανήκει στον κόμβο – καθιστώντας αυτή τη μέθοδο θεωρητικά τέλεια. Αν και η λύση αυτή φαίνεται εύκολη, ορισμένα στοιχεία την εμποδίζουν να λειτουργήσει στην πράξη

Αρχικά, το άτομο που διαχειρίζεται τον κόμβο Tor θα είναι απολύτως υπεύθυνο για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στον διακομιστή του.

Επίσης, το Tor είναι εξαιρετικά αργό και αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες νομικών προβλημάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρεις κόμβους, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο αργό.

Αλλά πιο σημαντικό από οποιοδήποτε από αυτά τα προηγούμενα σημεία είναι οι κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με τη χρήση του Tor για torrenting.

Παρόλο που το Tor προσφέρει κάποια προστασία για τα δεδομένα σας, δεν είναι ασφαλές. Αν προσπαθείτε να αποφύγετε την κυβερνητική λογοκρισία, η απόκρυψη IP συνήθως κάνει τη δουλειά. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο αποτελεσματική ενάντια σε στοχευμένες επιθέσεις.

Δείτε επίσης: qBittorrent 4.2.0 BitTorrent για όλες τις πλατφόρμες

Τα ζητήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι όλα σοβαρά. Συνολικά, είναι πιο έξυπνο να αποφεύγετε να κατεβάζετε αρχεία μέσω του Tor – ακόμη και αν το αρχείο είναι νόμιμο ή μικρό. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι μια καλύτερη επιλογή. Επειδή αυτές οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται σωρούς δεδομένων, συνήθως παρέχουν ισχυρότερη ασφάλεια έναντι κατευθυνόμενων παραβιάσεων από ό,τι το Tor.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS