ΑρχικήinetΣυνεργασία Apple και RapidSoS για την ταχύτερη απόκριση του 911

Συνεργασία Apple και RapidSoS για την ταχύτερη απόκριση του 911

Η Apple ανακοίνωσε ότι αργότερα το 2018, τα iPhone σε συνεργασία με την RapidSoS θα μοιράζονται αυτόματα, στοιχεία τοποθεσίας όταν θα εκτελούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης (911), με σκοπό την μείωση του χρόνου απόκρισης.

RapidSoS sunergasia me Apple gia to 911

Αυτή η νέα λειτουργία θα παρέχεται μέσω των data pipelines της RapidSOS, που θα μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια πληροφορίες τοποθεσίας στο τηλεφωνικό κέντρο του 911. Οι πληροφορίες τοποθεσίας που θα αποστέλλονται από την συσκευή θα συλλέγονται με βάση  1) την απόσταση από τις κεραίες τηλεφωνικών σταθμών, 2) τα περιβάλλοντα Wi-Fi access points, 3) τον δέκτη GPS της εκάστοτε συσκευής.

Η Apple δήλωσε ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας θα χρησιμοποιούνται μόνο για επείγοντες περιπτώσεις, και θα είναι προσβάσιμες μόνο από τα κέντρα επειγόντων κλήσεων της γραμμής  911. “Ο κόσμος βασίζεται στο 911, και πιστεύουμε ότι όλοι θα πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή τεχνολογία στην διάθεση τους!” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook. “Όταν κάθε δευτερόλεπτο μετράει, αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποβεί ζωτικής σημασίας” συμπλήρωσε.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, το οποίο δημιουργήθηκε από την AT&T το 1960, έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ο εντοπισμός της συσκευής που καλεί ζητώντας για βοήθεια είναι πρακτικά άχρηστος, καθώς μπορεί να εντοπίσει μόνο το σε ποια κυψέλη (κεραία κινητής τηλεφωνίας) βρίσκεται. Αντιθέτως το σύστημα της RapidSoS θα λύσει αυτό το πρόβλημα παρέχοντας την ακριβή τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο. Η νέα αυτή τεχνολογία ονομάζεται Next Generation 911.

Σύμφωνα με την FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) έως και 10.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν ετησίως εάν οι πρώτες βοήθειες έφταναν στους πληγέντες μόλις 1 λεπτό νωρίτερα.

Αυτή η τεχνολογία είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πως οι εταιρείες και οι πρώτες βοήθειες μπορούν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν δραματικά την δημόσια υγεία. Πολλές ζωές θα σωθούν χάρη στην συνεργασία της Apple με την RapidSoS όποτε αναμένουμε να το δούμε στην πράξη το συντομότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS