Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Cryptominer ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows

Ένα crypto miner ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows, μετά από έρευνα που έκαναν χρήστες της εφαρμογής. Η διεργασία παρατηρήθηκε πως εγκαθίσταται κρυφά μαζί με την εγκατάσταση του emulator.

Andy android emulator

Περίεργη δραστηριότητα παρατήρησε στον υπολογιστή του ένας χρήστης του reddit αφού έκανε εγκατάσταση το εν λόγω emulator, και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του με ένα post.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, ο TopWire κατάλαβε ότι ένα miner που εμφανίζεται ως Updater.exe μπήκε στον υπολογιστή του όταν έκανε εγκατάσταση το emulator. Εκτελείται ακόμα και όταν το emulator δεν είναι ανοιχτό, και δεν υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσει εάν δεν προβεί σε ολική απεγκατάσταση του Andy Android emulator.

Τα cryptominers είναι προγράμματα που χρησιμοποιούν τους πόρους του υπολογιστή στον οποίο εκτελούνται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο TopWire παρατήρησε FPS drops και κολλήματα, καθώς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών του χωρίς κάποιον ξεκάθαρο λόγο.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στους προγραμματιστές του Andy, αλλά ενώ οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν σχέση και ότι το miner προήλθε από κάποιο third party tool, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, τους διαψεύδουν. Ένας φίλος του TopWire επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης καταγράφοντας σε video όλη την διαδικασία, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου. “Ένας φίλος επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται για κάποιο λάθος. Το ίδιο το installer καλεί μια IP που κατεβάζει το bitcoin miner στο σύστημα σας” . Το πρόβλημα έχει ήδη αναφερθεί σε αρκετά sub-reddits και οι προγραμματιστές προσπαθούν να κρύψουν το θέμα, αφαιρώντας όλα τα σχετικά post από το sub-reddit τους.

“Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει να διορθώσουν το πρόβλημα, και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν το θέμα. Το γεγονός ότι με έχουν κάνει block από παντού ώστε να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, ή να κάνω νέα post στην σελίδα τους μιλάει από μόνο του για τις προθέσεις της εταιρείας.” είπε ο TopWire.

Περιττό να αναφέρει κάνεις ότι πολλοί χρήστες έχουν ήδη αφαιρέσει  την εφαρμογή από τους υπολογιστές τους. Γνωστά mirror download sites όπως το softpedia έχουν αφαιρέσει τα download links μέχρι να ξεκαθαριστεί η θέση της εταιρείας. Εάν ψάχνετε για κάποιο εναλλακτικό Android emulator για τον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε το Bluestacks, καθώς προς το παρόν είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *