Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Cryptominer ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows

Ένα crypto miner ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows, μετά από έρευνα που έκαναν χρήστες της εφαρμογής. Η διεργασία παρατηρήθηκε πως εγκαθίσταται κρυφά μαζί με την εγκατάσταση του emulator.

Andy android emulator

Περίεργη δραστηριότητα παρατήρησε στον υπολογιστή του ένας χρήστης του reddit αφού έκανε εγκατάσταση το εν λόγω emulator, και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του με ένα post.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, ο TopWire κατάλαβε ότι ένα miner που εμφανίζεται ως Updater.exe μπήκε στον υπολογιστή του όταν έκανε εγκατάσταση το emulator. Εκτελείται ακόμα και όταν το emulator δεν είναι ανοιχτό, και δεν υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσει εάν δεν προβεί σε ολική απεγκατάσταση του Andy Android emulator.

Τα cryptominers είναι προγράμματα που χρησιμοποιούν τους πόρους του υπολογιστή στον οποίο εκτελούνται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο TopWire παρατήρησε FPS drops και κολλήματα, καθώς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών του χωρίς κάποιον ξεκάθαρο λόγο.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στους προγραμματιστές του Andy, αλλά ενώ οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν σχέση και ότι το miner προήλθε από κάποιο third party tool, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, τους διαψεύδουν. Ένας φίλος του TopWire επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης καταγράφοντας σε video όλη την διαδικασία, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου. “Ένας φίλος επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται για κάποιο λάθος. Το ίδιο το installer καλεί μια IP που κατεβάζει το bitcoin miner στο σύστημα σας” . Το πρόβλημα έχει ήδη αναφερθεί σε αρκετά sub-reddits και οι προγραμματιστές προσπαθούν να κρύψουν το θέμα, αφαιρώντας όλα τα σχετικά post από το sub-reddit τους.

“Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει να διορθώσουν το πρόβλημα, και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν το θέμα. Το γεγονός ότι με έχουν κάνει block από παντού ώστε να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, ή να κάνω νέα post στην σελίδα τους μιλάει από μόνο του για τις προθέσεις της εταιρείας.” είπε ο TopWire.

Περιττό να αναφέρει κάνεις ότι πολλοί χρήστες έχουν ήδη αφαιρέσει  την εφαρμογή από τους υπολογιστές τους. Γνωστά mirror download sites όπως το softpedia έχουν αφαιρέσει τα download links μέχρι να ξεκαθαριστεί η θέση της εταιρείας. Εάν ψάχνετε για κάποιο εναλλακτικό Android emulator για τον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε το Bluestacks, καθώς προς το παρόν είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *