ΑρχικήinetCryptominer ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows

Cryptominer ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows

Ένα crypto miner ανακαλύφθηκε στο Andy Android emulator για Windows, μετά από έρευνα που έκαναν χρήστες της εφαρμογής. Η διεργασία παρατηρήθηκε πως εγκαθίσταται κρυφά μαζί με την εγκατάσταση του emulator.

Andy android emulator

Περίεργη δραστηριότητα παρατήρησε στον υπολογιστή του ένας χρήστης του reddit αφού έκανε εγκατάσταση το εν λόγω emulator, και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του με ένα post.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, ο TopWire κατάλαβε ότι ένα miner που εμφανίζεται ως Updater.exe μπήκε στον υπολογιστή του όταν έκανε εγκατάσταση το emulator. Εκτελείται ακόμα και όταν το emulator δεν είναι ανοιχτό, και δεν υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσει εάν δεν προβεί σε ολική απεγκατάσταση του Andy Android emulator.

Τα cryptominers είναι προγράμματα που χρησιμοποιούν τους πόρους του υπολογιστή στον οποίο εκτελούνται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο TopWire παρατήρησε FPS drops και κολλήματα, καθώς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών του χωρίς κάποιον ξεκάθαρο λόγο.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στους προγραμματιστές του Andy, αλλά ενώ οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν σχέση και ότι το miner προήλθε από κάποιο third party tool, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, τους διαψεύδουν. Ένας φίλος του TopWire επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης καταγράφοντας σε video όλη την διαδικασία, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου. “Ένας φίλος επανέλαβε την διαδικασία εγκατάστασης και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται για κάποιο λάθος. Το ίδιο το installer καλεί μια IP που κατεβάζει το bitcoin miner στο σύστημα σας” . Το πρόβλημα έχει ήδη αναφερθεί σε αρκετά sub-reddits και οι προγραμματιστές προσπαθούν να κρύψουν το θέμα, αφαιρώντας όλα τα σχετικά post από το sub-reddit τους.

“Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει να διορθώσουν το πρόβλημα, και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν το θέμα. Το γεγονός ότι με έχουν κάνει block από παντού ώστε να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, ή να κάνω νέα post στην σελίδα τους μιλάει από μόνο του για τις προθέσεις της εταιρείας.” είπε ο TopWire.

Περιττό να αναφέρει κάνεις ότι πολλοί χρήστες έχουν ήδη αφαιρέσει  την εφαρμογή από τους υπολογιστές τους. Γνωστά mirror download sites όπως το softpedia έχουν αφαιρέσει τα download links μέχρι να ξεκαθαριστεί η θέση της εταιρείας. Εάν ψάχνετε για κάποιο εναλλακτικό Android emulator για τον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε το Bluestacks, καθώς προς το παρόν είναι η καλύτερη επιλογή σας.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zwKbt4sV4do” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS