ΑρχικήinetUbuntu MATE και Ubuntu Budgie δεν θα υποστηρίζουν 32-bit hardware

Ubuntu MATE και Ubuntu Budgie δεν θα υποστηρίζουν 32-bit hardware

UbuntuΠολλές κορυφαίες διανομές Linux, όπως το Ubuntu, το Arch Linux, το Manjaro κ.λπ., έχουν ήδη σταματήσει την υποστήριξη 32 bit hardware και αποφάσισαν να επικεντρωθούν σε μηχανές 64 bit. Τώρα, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, το Ubuntu Budgie (source) και το Ubuntu MATE (source) έχουν επίσης σταματήσει να το υποστηρίζουν.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτές τις αλλαγές είναι ο μειωμένος αριθμός χρηστών που τρέχουν αυτά τα λειτουργικά συστήματα σε μηχανές 32 bit. Οπότε είναι φανερό ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουν να διαθέτουν πόρους και χρόνο σε ένα hardware το οποίο οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πια.

Το flagship του Ubuntu αποφάσισε να κάνει αυτή την αλλαγή από το 17.10. Τα Ubuntu Budgie και MATE θα κάνουν το ίδιο από την επόμενη έκδοση, το 18.10.

Η ομάδα πίσω από το MATE λέει ότι αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει την εξοικονόμηση χρόνου και θα προσφέρει καλύτερη υποστήριξη σε συσκευές ARM όπως το Raspberry Pi. Οι ομάδες ανάπτυξης έχουν επίσης περιορισμένη πρόσβαση σε υλικό 32-bit, το οποίο δεν εξασφαλίζει αυστηρούς ελέγχους.

Τι γίνεται αν θέλω ακόμα μια διανομή Linux 32-bit;

Μην ανησυχείτε. Αν προτιμάτε ακόμα το παλαιότερο hardware σας και θέλετε να κάνετε κάποια εργασία, είστε καλυμμένοι για τα επόμενα 3 χρόνια. Καθώς αυτή η αλλαγή θα γίνει από το 18.10, το 32-bit 18.04 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2021.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS