Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Τα Windows 10 αποκτούν το Snipping Tool που πάντα θέλαμε

toolΤο ενσωματωμένο snipping tool στα Windows 10 κάνει τη δουλειά του αρκετά καλά. Πριν από λίγο καιρό, η Microsoft ενημέρωσε το εργαλείο προσθέτοντας περισσότερες λειτουργίες. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το Window mode, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει το screenshot μιας εφαρμογής, διατηρώντας παράλληλα και τα tabs.

Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν πολλές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, ειδικά στο user interface. Επίσης, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε αφού κρατήσετε ένα screenshot, εκτός από highlighting, διαγραφή και άμεση αποστολή με email.

Τώρα, η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύγχρονο Windows 10 Snipping Tool που θα είναι απλούστερο στη χρήση. Θα κυκλοφορήσει με την ενημέρωση Redstone 5, αργότερα φέτος. Η Microsoft λέει ότι όλες οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που έχουν προκύψει βασίζονται στα σχόλια των χρηστών σχετικά με τη λήψη screenshot στα Windows.

Ουσιαστικά, το χαρακτηριστικό Screen Sketch στο Windows Ink μεταμορφώνεται σε μια αυτόνομη εφαρμογή των Windows 10. Ακριβώς όπως και η παλιά εφαρμογή, θα είναι σε θέση να κάνει αποκοπή σε ελεύθερη μορφή, ορθογώνια και πλήρη οθόνη μεταξύ πολλών χαρακτηριστικών.

Τώρα, πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + Shift + S θα ενεργοποιηθεί μια γραμμή εργαλείων επιλογής οθόνης για να επιλέξετε την περιοχή που θα αποκοπεί. Μετά από αυτό, ανοίγει η εφαρμογή «Screen Sketch», όπου ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχολιασμούς και να μοιραστεί άμεσα ένα screenshot.

Η Microsoft έχει επίσης κάνει το PrinctScr key πιο χρήσιμο. Μπορεί να ρυθμιστεί για να ξεκινήσει το snipping interface, ενεργοποιώντας την επιλογή «Use the Print Screen key to launch screen snipping» στην επιλογή Ρυθμίσεις πληκτρολογίου.

Έχει επίσης προσθέσει μία νέα επιλογή «Screen snip» στον πίνακα γρήγορων ενεργειών στο Action center. Αν δεν υπάρχει, μπορείτε να μεταβείτε στο Settings > System > Notifications & Actions για να το ενεργοποιήσετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα εμπειρία αποκοπής στο Windows 10 Insider Preview Build 17661. Μετά την εγκατάσταση του build, θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή «Screen Sketch» από το Microsoft Store για να λάβετε τις νέες δυνατότητες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *