ΑρχικήinetΤο Android P μπορεί να έχει navigation bar σαν του iPhone X

Το Android P μπορεί να έχει navigation bar σαν του iPhone X

AndroidΗ Google ενδέχεται να προσθέσει ένα νέο navigation bar στο επερχόμενο Android P, που θα φέρει υποστήριξη για gestures και θα αντιγράφει τον σχεδιασμό του iPhone X της Apple.

Αυτή η λειτουργία αποκαλύφθηκε τυχαία σε ένα blog post για προγραμματιστές Android, όπου τα επανασχεδιασμένα κουμπιά πλοήγησης κυκλοφόρησαν μέσω ενός screenshot μιας συσκευής Android P.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, το νέο bar δεν διαθέτει πλέον το πλήκτρο που ενεργοποιούσε τη λειτουργία multitasking και το κεντρικό κουμπί έχει τώρα σχήμα «χαπιού».

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το κουμπί αυτό λειτουργεί απλά ως κουμπί ή ως identifier, όπου μέσω ενός swipe up gesture θα ενεργοποιείται το multitasking, όπως στο iPhone X. Το κουμπί «back» εξακολουθεί να είναι ορατό στο tab, αλλά σύμφωνα με το 9to5Google, εμφανίζεται μόνο όποτε χρειάζεται.

Ωστόσο, το navigation bar βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών και η Google είχε κάνει στο παρελθόν κι άλλες αλλαγές χωρίς να τις κυκλοφορήσει ποτέ επισήμως. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να πρόκειται μόνο για μια προσωρινή δοκιμή που μπορεί να μην βρίσκεται στην τελική έκδοση του Android P.

Αλλά δεδομένου ότι η εταιρεία τώρα υποστηρίζει πλήρως τις οθόνες με notch (“εγκοπή”), όπως στο iPhone X, ένα gesture-based tab σίγουρα θα διευκόλυνε τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις bezel-less οθόνες με έναν καλύτερο τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS