ΑρχικήsecurityThe Fappening (2018): Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της Jorgie Porter

The Fappening (2018): Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της Jorgie Porter

The Fappening (2018): Η αγγλίδα ηθοποιός και μοντέλο Jorgie Porter, γνωστή για τον ρόλο της Theresa McQueen στο Hollyoaks του Channel 4, είναι το τελευταίο θύμα των hackers που κατάφεραν να κλέψουν  προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο και να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.
Το περιεχόμενο που ανήκει στη 30χρονη  δημοσιεύθηκε σε ιστοτόπους που είναι γνωστοί για τη κοινοποίηση δεδομένων στο πλαίσιο του Fappening saga αλλά και σε ιστότοπους για ενήλικες. Σύμφωνα με αναφορές, η Porter εμφανίζεται γυμνή στις φωτογραφίες μαζί με τον πρώην συνεργάτη της, Stephanie Davis.
Φαίνεται ότι το περιεχόμενο εκλάπη από το λογαριασμό iCloud της Porter, καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο της μεταφορτώθηκαν στο cloud, πιθανότατα για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
Στο παρελθόν, φωτογραφίες και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου που ανήκουν σε αρκετές προσωπικότητες έχουν διαρρεύσει εξαιτίας της παραβίασης λογαριασμών iCloud και Google. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, τα hacks βασίστηκαν σε phishing emails  που αποστέλλονταν στα θύματα και ζητούσαν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Κάνοντας κλικ σε συνδέσμους στα emails, μεταφέρονταν σε ιστότοπους που φαίνονταν με μια πρώτη ματιά νόμιμοι, αλλά στη πραγματικότητα  φιλοξενούνταν σε διακομιστές τρίτων για την αποστολή των πληροφοριών στους hackers.
Fappening
Να σημειώσουμε ότι από προεπιλογή, οι συσκευές Apple, όπως τα iPhones και τα iPads, έχουν ρυθμιστεί ώστε να φορτώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο iCloud.
Η Jorgie Porter δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά ένας από τους φίλους της ανέφερε ότι είναι “τόσο αναστατωμένη” γιατί “πρόκειται για καθαρά προσωπικές στιγμές”.
Δεν είναι σαφές εάν το περιστατικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία και αν οι ιστοσελίδες που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τις έχουν ήδη αφαιρέσει αλλά ως συνήθως ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν κατεβαίνει στη πραγματικότητα ποτέ.
Τα πιο πρόσφατα θύματα Fappening περιλαμβάνουν και άλλες διασημότητες, όπως η ηθοποιός του Guardians of the Galaxy, Mikaela Hoover, η παρουσιάστρια του Fox Sports, Charissa Thompson και η WWE diva, Maria Kanellis.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS