ΑρχικήUpdatesTwitter: Νέα δυνατότητα muted words

Twitter: Νέα δυνατότητα muted words

Έχεις βαρεθεί τα spoiler alert για το Game of Thrones στο Twitter; Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος! Η λύση μόλις ήρθε από το ίδιο το Twitter που σου δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιείς όποιες δημοσιεύσεις κάνουν αναφορά πάνω στο θέμα.Twitter

Η νέα αυτή δυνατότητα του Twitter στο μεγαλύτερο βαθμό αποτελεί προσπάθεια εξάλειψης του διαδικτυακού εκφοβισμού και κατάχρησης δεδομένων.

Συγκεκριμένα, το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια λίστα με απενεργοποιημένες λέξεις (muted words) οι οποίες αυτόματα αποκλείουν οποιαδήποτε ανάρτηση τις εμπεριέχει. Η νέα αυτή επιλογή αποτελεί ένα από τα καινούρια μέτρα πολιτικής ασφάλειας και προστασίας. Πρόσφατα η εταιρεία λόγω της μεγάλης ποσότητας ρατσιστικών αναρτήσεων είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει πιο αυστηρά το δικαίωμα ελευθέριας του λόγου.

Η δυνατότητα έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά με σκοπό την καλύτερη επεξεργασία και σε σύντομο  χρονικό διάστημα θα προστεθεί και πάλι στις δυνατότητες του χρήστη. Μερικά χαρακτηριστικά του δεν ήταν σαφή, όπως ο αριθμός των λέξεων που μπορούσε κάποιος να προσθέσει στο “muted words’’. Για όσους δεν γνωρίζουν, η επιλογή αυτή βρισκόταν στο Notifications menu του χρήστη. Προφανώς, το Game of Thrones χρειάζεται περισσότερες από μια λέξεις κλειδιά που πρέπει να αποκλείσει η πλατφόρμα.

Το Αύγουστο το Twitter είχε ήδη προβεί στην δημιουργία δύο νέων επιλογών με σκοπό την εξάλειψη του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Αρχικά εισήγαγε το φίλτρο ποιότητας που ουσιαστικά επεξεργάζεται τις δημοσιεύσεις πριν τις προβάλει με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λιγότερα ίδια tweets και αυτόματες απαντήσεις στην αρχική του χρήστη. Επιπλέον, προσέφερε την δυνατότητα μείωσης προβολής δημοσιεύσεων ατόμων που ακολουθούν ανάλογα με τις ρυθμίζεις που θα κάνει ο χρήστης.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS