ΑρχικήinetZoha o ερευνητής που εξαφανίστηκε μετά την ληστεία του Μπαγκλαντές

Zoha o ερευνητής που εξαφανίστηκε μετά την ληστεία του Μπαγκλαντές

Ο Tanvir Hassan Zoha, 34 χρονών, ερευνητής ασφάλειας, χάθηκε όταν κατηγόρησε τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας του Μπαγκλαντές για αμέλεια, η οποία διευκόλυνε μια κλοπή πάνω από 81 εκατομμυρίων δολαρίων.Tanvir Hassan Zoha

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2016, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας του Μπαγκλαντές στο US Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης και προσπάθησαν να κλέψουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η προσπάθειά τους να μεταφέρουν τα χρήματα σταμάτησε από ένα απλό τυπογραφικό λάθος, αλλά είχαν καταφέρει ήδη να αποσπάσουν 81 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, οι ερευνητές ασφάλειας διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός malware και ενός ελαττωματικού εκτυπωτή, και την ίδια στιγμή δήλωσαν ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας του Μπαγκλαντές δεν ακολουθούσαν τις διαδικασίες ασφαλείας. Έτσι ο διοικητής της τράπεζας και δύο υποδιοικητές, έπρεπε να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους μετά το σκάνδαλο.

Τα μέλη της οικογένειας του Zoha δήλωσαν ότι ο ερευνητής συναντήθηκε με ένα φίλο του στις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης, 16 Μαρτίου. Όταν γύριζαν στο σπίτι τους σταμάτησαν και τους έβαλαν σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Ο φίλος Zoha εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα κάπου μέσα στην πόλη (Dhaka) και γύρισε σπίτι του στις 02:00 π.μ., την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια επικοινώνησε με την οικογένειά Zoha, η οποία του γνωστοποίησε ότι ο ερευνητής ασφαλείας δεν γύρισε στο σπίτι του.

Εν τω μεταξύ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν εξοργίσει τον πληθυσμό του Μπαγκλαντές, οι οποίοι είναι ήδη ενοχλημένοι από το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραλίγο να χάσουν σχεδόν 1 δις δολάρια από τα χρήματά τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS