ΑρχικήinetHacked 5 subdomains του επίσημου διανομέα της ESET στην Ισπανία

Hacked 5 subdomains του επίσημου διανομέα της ESET στην Ισπανία

Συνολικά πέντε subdomains της eset.es παραβιάστηκαν και παραμορφωθηκλαν από τον MrD0x, ένας hacker από τον Παναμά. Το domain Eset.es ανήκει στην Ontinet, που είναι ο αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της ESET στην Ισπανία.
eset-mrd0x

Τα subdomains που παραβιάστηκαν είναι τα: promos.eset.es, tienda.eset.es, reg.eset.es, gratis.eset.es και demos.eset.es. Επί του παρόντος, οι defaced σελίδες έχουν αφαιρεθεί από όλα τα domains και οι ιστοσελίδες φαίνεται να λειτουργούν σωστά.

“Στις, 24 Οκτωμβρίου 2013, πολλά subdomains της ισπανική εταιρείας που έχει αναλάβει την διανομή των προϊόντων ESET παραμορφώθηκαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα από hackers, που εκμεταλλεύτηκαν ένα σφάλμα που υπήρχε σε περιεχόμενο τρίτων,” ανέφεραν εκπρόσωποι της ESET.

“Ο διανομέας μας επί του παρόντος διερευνά το περιστατικό αυτό, ωστόσο, οι πληγείσες ιστοσελίδες επανήλθαν γρήγορα πίσω.”

Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο. Πολύ συχνά ιστοσελίδες που διανέμουν antivirus γίνονται στόχος των hackers που θέλουν να ενισχύσουν τη φήμη τους και να καθιερωθούν στην σκηνή. Αυτό συμβαίνει γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιστοσελίδες δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο την ιστοσελίδα του προμηθευτή. Έτσι ενώ ο hacker καυχιέται ότι παραβίασε την ESET, στην πραγματικότητα αυτό δεν συνέβη ποτέ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS