ΑρχικήinetΕκδήλωση "The Street Value of Science": Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Εκδήλωση “The Street Value of Science”: Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

TSVOSΗ πρωτότυπη μουσική και ταυτόχρονα επιστημονική εκδήλωση «Τhe Street Value of Science» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ως μια πρόγευση της επερχόμενης Βραδιάς του Ερευνητή στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Το «Τhe Hub Events» (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα) προσκαλεί το κοινό να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα το φέρει πιο κοντά στην έρευνα και την επιστήμη μέσω της μουσικής.

Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, το ακροατήριο θα παρακολουθήσει μια παρουσίαση σχετικά με επίκαιρα επιστημονικά θέματα με απλό τρόπο σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν πιο κοντά στο μυστηριώδη πολλές φορές κόσμο των φυσικών και κοινωνικών επιστημών.

Οι παραγωγοί της εκδήλωσης μαζί με το κοινό θα επιδιώξουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Πως μπορούμε να συνθέσουμε «ηλιακά καύσιμα»; Πως ζει κάποιος «αναπνέοντας (σ)την πόλη»; Τι είναι τα «μπαχαρικά της πράσινης ανάπτυξης»; Πως ψήνουμε νανο-σωματίδια «της ώρας»; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ερευνητές και τελικά πόσα πιάνει η «επιστήμη στην πιάτσα»;

“Εισηγητής” της εκδήλωσης είναι ο Δρ Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ο οποίος έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes 2006 και το European Research Council Advanced Grant (2010) και αποτελεί τον εμπνευστή του μουσικο-επιστημονικού δρώμενου Blue Science Cafe.

Τον Αθ. Κωνσταντόπουλο θα συνοδεύσει ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, οι «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone». Το συγκρότημα αυτό δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire). Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με βαθειά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues και ανάμεσα στα Top-30 group του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ,. τη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και τον ίδιο τον Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το British Council, το ΕΚΕΤΑ, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΝΟΗΣΙΣ, και τη συνεισφορά του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Η εκδήλωση θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», με ελεύθερη είσοδο, φυσικά. Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Δρ Aθ. Κωνσταντόπουλος και η μπάντα θα βρίσκονται στη Πάτρα, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου θα παρευρεθούν στο Ηράκλειο. Εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν και στο Βόλο στις 20 Σεπτεμβρίου. Η περιοδεία θα κλείσει με τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο δηλαδή της ίδιας της Βραδιάς του Ερευνητή.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΕΤΑ

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS