ΑρχικήinetΣυνεργασία UniCredit και Mellon στην Ουκρανία

Συνεργασία UniCredit και Mellon στην Ουκρανία

• Η θυγατρική της UniCredit στην Ουκρανία επιλέγει τη λύση Fiserv Currency Supply Chain Management της Mellon
• Η τράπεζα θα είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει το λιμνάζον χρήμα στο δίκτυό της, να μειώσει το κόστος ανεφοδιασμού και να αυξήσει το αποθεματικό των χρημάτων προς επένδυση

mellon

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2013 – Ο Όμιλος Εταιρειών Mellon ανακοίνωσε ότι η θυγατρική του χρηματοπιστωτικού ομίλου της UniCredit στην Ουκρανία, PJSC «Ukrsotsbank», επέλεξε την Mellon Ukraine και τη λύση λογισμικού Integrated Currency Manager™ της Fiserv για να βελτιστοποιήσει τα επίπεδα του χρηματικού αποθέματος στο δίκτυό της αλλά και να μειώσει το κόστος διακίνησής του από και προς καταστήματα και ΑΤΜ.

«Επιλέξαμε τη λύση της Mellon επειδή ανταποκρίνεται απόλυτα στις μοναδικές απαιτήσεις μας» σχολίασε ο Valeriy Lapin, Professional, Self-Service Management, UniCredit Bank. «Έχουμε ήδη καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε το συνολικό κόστος διαχείρισης χρηματικού στα ATM και θεωρούμε ότι με την πλήρη εφαρμογή του Fiserv Integrated Currency Manager, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη διαθεσιμότητα μετρητών για τους πελάτες μας. Επίσης, η προηγμένη διαχείριση πληροφοριών που επιτρέπει η λύση, θα συμβάλλει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την απόδοση και να μειώσουμε τα κόστη μας.»

To Fiserv Integrated Currency Manager είναι μία web-based λύση βελτιστοποίησης της διαχείρισης χρηματικού αποθέματος, το οποίο αυτοματοποιεί και παράγει ακριβείς προβλέψεις για ανάγκες σε μετρητά για πολλαπλά σημεία συναλλαγής, όπως ATMs, APS, καταστήματα, χρηματοκιβώτια και προμηθευτές. Συνδυάζει σύνθετα μοντέλα προβλέψεων με ιστορικές τάσεις για την αποφυγή εξάντλησης του χρηματικού και τη μείωση κοστοβόρων έκτακτων ανεφοδιασμών των σημείων συναλλγής. Επίσης, βοηθά να οργανώνεται αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων. Μέσω έγκυρων προβλέψεων, η λύση ελαχιστοποιεί το πλεονάζον χρηματικό, αυξάνει τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων για την πραγματοποίηση επενδύσεων και διασφαλίζει ότι τα σημεία ανάληψης μετρητών παραμένουν επαρκώς εφοδιασμένα.

«Η επιτυχημένη εγκατάσταση του Integrated Currency Manager για λογαριασμό της PJSC ‘Ukrsotsbank’, αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη συνεργασία μας με την Fiserv, και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση, κερδοφορία και μείωση κόστους», δήλωσε ο Παναγιώτης Βλάχος, Γενικός Διευθυντής της Mellon Ukraine.

Η συνεργασία αυτή στηρίζεται στην εξειδίκευση που διαθέτει η Mellon για τις λύσεις της Fiserv στην περιοχή. Πέρυσι, η Mellon ανακοίνωσε την συνεργασία της με την First Ukrainian International Bank (FUIB) για τη διαχείριση του χρηματικού σε όλο το δίκτυo της τράπεζας.

Σχετικά με την UniCredit Bank (PJSC “Ukrsotsbank”)


Η PJSC “Ukrsotsbank” είναι μέλος του Ευρωπαικού ομίλου της Unicredit. Η τράπεζα ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1990 και το δίκτυο της αποτελείται από 378 καταστήματα και 5 ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές. Απασχολεί 7,500 υπαλλήλους. Με ενεργητικό της τάξεως των €969,152 εκατομμυρίων, Ο Όμιλος της Unicredit είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο όμιλος Unicredit έχει παρουασία σε 50 αγορές διεθνώς και 22 Ευρωπαικές χώρες και αποτελείται από περισσότερα από 9,578 καταστήματα με περισσότερους από 162.000 εργαζομένους. Η PJSC «Ukrsotsbank» ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ουκρανική αγορά με την ονομασία «UniCredit Bank» την 1η Σεπτεμβρίου, 2011, διατηρώντας παράλληλα την νομική ονομασία «Ukrsotsbank».

Σχετικά με τον Όμιλο Εταιρειών Mellon


Ο Όμιλος Εταιρειών Mellon εξειδικεύεται στην παροχή τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών outsourcing για τη διευκόλυνση των συναλλαγών οργανισμών με μεγάλο αριθμό συναλλασσόμενων όπως τράπεζες, οργανισμοί κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Με έδρα στην Αθήνα και περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους, η Mellon έχει παρουσία σε 11 χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, βοηθώντας τους πελάτες της να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους και να λανσάρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες με έμφαση στην αποτελεσματικότητα και την εξοικονόμηση πόρων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο Εταιρειών Mellon, μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.mellongroup.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS