ΑρχικήinetΗ Microsoft σκανάρει το SkyDrive για απαγορευμένα αρχεία πορνό

Η Microsoft σκανάρει το SkyDrive για απαγορευμένα αρχεία πορνό

NSA-MicrosoftΠρόσφατα έχουμε αναφέρει για την συμμετοχή της Microsoft στο σκάνδαλο PRISM, με αρκετές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι η εταιρεία βοηθάει τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ με απεριόριστη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.

Σε μια ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ask Me Anything του reddit, δύο μέλη διαχείρισης του SkyDrive της Microsoft, ο Omar Shahine και η Mona Akmal εξήγησαν ότι η εταιρεία τους δεν ενδιαφέρεται για το είδος των αρχείων που αποθηκεύονται στο cloud που παρέχει στους χρήστες της.

Παραδέχτηκαν ωστόσο, ότι όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο SkyDrive σκανάρονται αυτόματα για την ανεύρεση αρχείων πορνό, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να κρατήσει τους καταναλωτές μακριά από την ανταλλαγή αρχείων περιεχόμενου που παραβιάζει τους Όρους χρήσης της υπηρεσίας.

“Δεν ενδιαφερόμαστε για τα ιδιωτικά σας αρχεία. Η μόνη εξαίρεση εδώ είναι ότι έχουμε δηλώσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση παιδιών και έτσι σαρώνουμε προληπτικά το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο SkyDrive χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται PhotoDNA”, ανέφεραν.

Η Microsoft όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν δεν μοιράζεται τα στοιχεία και τα αρχεία των χρηστών της με τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών εάν δεν της έχει ζητηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο είναι κρυπτογραφημένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS