ΑρχικήinetΤο Tracking Protection του Firefox και σε κανονικές καρτέλες;

Το Tracking Protection του Firefox και σε κανονικές καρτέλες;

Χθες, η Mozilla ανακοίνωσε τρεις νέες πειραματικές λειτουργίες μέσω του Test Pilot προγράμματός της, μία από τις οποίες θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ιδιωτική ζωή των χρηστών του Firefox, αν εγκριθεί.

Το Test Pilot πρόγραμμα είναι διαθέσιμο ως ένα Firefox add-on που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν τα πειραματικά χαρακτηριστικά στον browser τους. Με αυτόν τον τρόπο η Mozilla τρέχει δοκιμές για τις επερχόμενες δυνατότητες και συγκεντρώνει τα σχόλια των χρηστών και τα δεδομένα τηλεμετρίας του πραγματικού κόσμου.

Το Tracking Protection του Firefox και σε κανονικές καρτέλες;

Η τελευταία προσθήκη σε αυτό το πρόγραμμα είναι μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν ένα χαρακτηριστικό που εστιάζει στην ιδιωτική ζωή και ονομάζεται Tracking Protection.

Αυτή τη στιγμή, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο Private Browsing mode του Firefox και λειτουργεί μπλοκάροντας γνωστές πηγές tracking scripts, όπως τα δίκτυα διαφημίσεων.

Η Mozilla χρησιμοποιεί το Test Pilot πρόγραμμα για να δοκιμάσετε και να δείτε πώς το Tracking Protection θα δούλευε αν η επιλογή ήταν διαθέσιμη για όλες τις καρτέλες του εν λόγω browser, και όχι μόνο για εκείνες που ανοίγουν σε Private Browsing.

“Το πείραμα αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού το Tracking Protection φέρνει αναστάτωση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το βελτιώσουμε για όλους τους Firefox χρήστες”, δήλωσε ο Nick Nguyen, Αντιπρόεδρος των Firefοx Προϊόντων για τη Mozilla.

Γι’ αυτό, εκτός από το Tracking Protection κουμπί που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη λειτουργία, η Mozilla θα συμπεριλάβει και ένα feedback χαρακτηριστικό, το οποίο οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να γνωστοποιήσουν στους Firefox προγραμματιστές πού το Tracking Protection τους δημιουργεί αναστάτωση.

feedback-feature

Από τα επτά χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στο Firefοx Test Pilot πρόγραμμα, αυτό έχει και τις υψηλότερες πιθανότητες να εγκριθεί, αν οι δοκιμές δεν φέρουν στην επιφάνεια σημαντικά σφάλματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS