ΑρχικήinetΕρευνητής παρουσιάζει τον Drone που θα πετάει συνεχώς χωρίς μπαταρία

Ερευνητής παρουσιάζει τον Drone που θα πετάει συνεχώς χωρίς μπαταρία

landscape-1474656574-drones-min-μπαταρία

Αυτός ο Drone μπορεί να πετάει για πάντα χωρίς να έχει μπαταρία.

Ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς στην πρόοδο των drone είναι η διάρκεια της μπαταρίας τους. Αν θέλουμε ένα τηλεκατευθυνόμενο drone να πετάξει περισσότερο και πιο μακριά, θα πρέπει να του δώσουμε μια μεγαλύτερη μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο όμως, γίνεται βαρύ και επιπλέον μειώνεται το χρόνο πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Αυτό μας θυμίζει λίγο το αίνιγμα με τη θεωρία της κότας και του αυγού, σχετικά με το οποίο έρχεται πρώτο. Η μόνη λύση σε αυτό είναι ένας drone που τροφοδοτείται από μια πηγή που δεν μοιάζει με τις άλλες. Επιτέλους, ένας ερευνητής έχει λύσει το ζήτημα της χρήσης ασύρματης ενέργειας που μπορεί να προσφέρει ατέρμονη διάρκεια πτήσης σε έναν drone.

Ο Δρ Samer Aldhaher, του Imperial College του Λονδίνου, φαίνεται να έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της πηγής τροφοδοσίας του drone, δημιουργώντας έναν ελαφρύ drone χωρίς μπαταρία, που αιωρείται στη θέση του. Αυτό το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, τροφοδοτείται μόνο από τον ασύρματο πομπό ισχύος κάτω από αυτό. Το δείγμα του Dr.Aldhaher λύνει το πρόβλημα της ύπαρξης μπαταρίας πάνω σε ένα drone και είναι ένα ακόμα θαυμάσιο βήμα προς την αφαίρεση των μπαταριών συνολικά.

Η τεχνολογία ασύρματης ενέργειας για τους drone είναι ακόμη εν τη γενέσει της, οπότε μην περιμένετε ότι το συγκεκριμένο quadcopter θα κάνει μια πτήση κατά μήκος της χώρας χωρίς καθόλου χρήση μπαταριών. Σε αυτό tech demo ο drone μπορεί και πετάει περίπου πέντε ίντσες πάνω από τη βάση ασύρματης ενέργειάς του, κάνοντας μικρές κινήσεις δεξιά αριστερά.

Για να λειτουργήσει μια τέτοια τεχνολογία σε μεγάλες αποστάσεις, θα χρειαστούν εκτεταμένες υποδομές. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το μέλλον της τεχνολογίας, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS