ΑρχικήsecurityΈφηβος κατηγορείται για επίθεση DDoS στο Mumsnet Network

Έφηβος κατηγορείται για επίθεση DDoS στο Mumsnet Network

Οι Βρετανικές αρχές κατηγορούν τον David Gerrard Buchanan, 18 ετών, του Vann Road, Haslemere, Surrey, για τη διεξαγωγή επιθέσεων DDoS, hacking και δύο swatting επιθέσεων στο Mumsnet δίκτυο.

Οι κατηγορίες αφορούν σε μια σειρά από κυβερνο-επεισόδια από το καλοκαίρι του 2015, με στόχο το Mumsnet, ένα κοινωνικό δίκτυο για τους γονείς, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με εκατομμύρια χρήστες.

Έφηβος κατηγορείται για επίθεση DDoS στο Mumsnet Network

Η UK Metropolitan Police πρόσαψε στον Buchanan δύο κατηγορίες του άρθρου 1 του Computer Misuse Act 1990 και μια κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 3.

Τα εγκλήματα του Buchanan σχετίζονται με μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015, όταν ο ύποπτος υποθετικά πήρε τον έλεγχο του Mumsnet διακομιστή και τον ανακατεύθυνε στο λογαριασμό του Twitter @DadSecurity. Οι αρχές λένε ότι ο Buchanan είχε τον έλεγχο του Twitter λογαριασμού και ότι ήταν αυτός που ανακατεύθυνε την κυκλοφορία του Mumsnet σ’ αυτό το λογαριασμό.

Οι αξιωματούχοι κατηγορούν επίσης τον ύποπτο και για μια σειρά από DDoS επιθέσεις που έπληξαν την ιστοσελίδα μετά το αρχικό χακάρισμα και προκάλεσαν παρατεταμένες περιόδους διακοπής της λειτουργίας.

Επιπλέον, εκείνη την εποχή, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι κάποιος είχε συνδεθεί στους λογαριασμούς τους και είχε επεξεργαστεί κάποιες από τις αναρτήσεις τους.

Μετά το περιστατικό, το Mumsnet επανέφερε τους κωδικούς πρόσβασης και για τους 7,7 εκατομμύρια χρήστες του ως μέτρο προφύλαξης απέναντι σε μελλοντικά προβλήματα.

Στον απόηχο των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, πιστεύεται ότι ο hacker προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την τοποθέτηση δύο ομάδων SWAT της αστυνομίας να κάνουν επιδρομή στο σπίτι του ιδιοκτήτη του Mumsnet και ενός από τους χρήστες που τον έκρινε σε μία ανάρτηση στο φόρουμ του site.

Αυτού του είδους οι τύποι των συμβάντων που ονομάζονται swatting, και ενώ μερικοί τα εκλαμβάνουν ως αθώες φάρσες, τα θύματα ρισκάρουν να δεχθούν μια σφαίρα από έναν αστυνομικό που είναι έτοιμος να πυροβολήσει. Μέχρι τώρα, η αστυνομία ποτέ δεν κατηγόρησε κάποιον για τα swatting περιστατικά.

Μετά τις αρχικές επιθέσεις, η UK Metropolitan Police προήγαγε τρεις εφήβους για ανάκριση. Σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της, οι ερευνητές είπαν ότι απέκλεισαν τους άλλους δύο υπόπτους, και οι δύο 17 ετών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS