ΑρχικήsecurityΕιρωνεία: Σοβαρή ευπάθεια στην ιστοσελίδα του Mr. Robot!

Ειρωνεία: Σοβαρή ευπάθεια στην ιστοσελίδα του Mr. Robot!

Ένας white hat hacker αποκάλυψε την Τρίτη μια σοβαρή ευπάθεια στην ιστοσελίδα του Mr. Robot! Φαίνεται ότι ο άνθρωπος που διδάσκει στον κόσμο τους κινδύνους του hacking είναι ο ίδιος ευάλωτος σε τέτοιες επιθέσεις. 

Mr. Robot

O hacker που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Zemnmez βρήκε το ελάττωμα στην καινούρια ιστοσελίδα του Mr. Robot, της σειράς που γνωρίζει επιτυχία σε όλον τον κόσμο. O Zemnmez λέει ότι η ευπάθεια εύκολα ξεγελάει τους fans της σειράς που επισκέπτονται την  ιστοσελίδα και τους κάνει να δίνουν πολλές λεπτομέρειες του λογαριασμού τους στο Facebook. Ο hacker δήλωσε ότι μετά από μια γρήγορη ενημέρωση στον συγγραφέα του Mr. Robot, Sam Esmail, το πρόβλημα διορθώθηκε από τους διαχειριστές.

Η εν λόγω ιστοσελίδα, whoismrrobot.com είχε μια σοβαρή ευπάθεια που ονομάζεται cross-site scripting (XSS) ελάττωμα. Ο Zemnmez  ανακάλυψε το ελάττωμα την ίδια μέρα που βγήκε το πρώτο promo του δεύτερου κύκλου της σειράς που θα μεταδοθεί στις 13 Ιουλίου. 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103255/to-promo-tou-2ou-kuklou-tou-mr-robot-uposxetai-perissoterh-anarxia/” target=”blank” style=”glass” background=”#26f137″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Το promo του 2ου κύκλου του Mr. Robot υπόσχεται περισσότερη…αναρχία![/su_button]

Η κυκλοφορία αυτού του promo ήταν αρκετά εντυπωσιακή με μια hacked φωνή πάνω από το βίντεο του Προέδρου Obama  να καταδικάζει μια καταστροφική επίθεση που ξεκίνησε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ (http://www.whoismrrobot.com/fivenine) και την ιστοσελίδα whoismrrobot.com, που μιμείται έναν συνδυασμό Linux command line και IRC chat.

Το Mr. Robot έχει επαινεθεί από πολλούς γιατί, αντίθετα με πολλές ταινίες που παρουσιάζουν τους hackers ως nerds ή ως σούπερ ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα κλικ, η σειρά απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια το hacking και αυτό είναι που την κάνει ενδιαφέρον.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/97046/mr-robot-hacking-tools/” target=”blank” style=”3d” background=”#cdf126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιεί ο Mr. Robot αληθινά Hacking Tools; Ποιά είναι αυτά;[/su_button]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS