ΑρχικήsecurityΒρετανός έφηβος πωλούσε DDoS εργαλεία στο Dark Web & απέφυγε τη φυλακή

Βρετανός έφηβος πωλούσε DDoS εργαλεία στο Dark Web & απέφυγε τη φυλακή

Ο Grant Manser, 20 χρονών, από το Kidderminster, μια πόλη κοντά στο Birmingham, του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ομολογήσει την ενοχή του για την πώληση DDoS stressers στο Dark Web που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν servers και ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

O Manser ξεκίνησε τη ζωή του στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο, όταν ήταν μόλις δεκαέξι, λέγοντας ότι πήρε την ιδέα για τη δημιουργία και την πώληση των δικών του εργαλείων DDoSing όταν δούλευε για έναν άλλο χάκερ από τις ΗΠΑ και είδε το ποσό των χρημάτων που έβγαζε το εν λόγω πρόσωπο.

Βρετανός έφηβος πωλούσε DDoS εργαλεία στο Dark Web & απέφυγε τη φυλακή

Ο Βρετανός έφηβος έχτισε το δικό του DDoS stresser και άρχισε να το διαφημίζει σε ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στο Dark Web. Ο Manser έδρασε μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Νοεμβρίου 2014, διάστημα κατά το οποίο δημιούργησε εργαλεία όπως τα Dejabooter, Vexstresser, netspoof και Refinedstresser.

Οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν τη λειτουργία του μετά από DDoS επιθέσεις σε δύο σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στα Harrogate και Hull College. Δυσαρεστημένοι μαθητές που έπρεπε να μείνουν μετά το σχολείο για τιμωρία αγόρασαν το εργαλείο του Manser και ξεκίνησαν τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες των ιδρυμάτων τους.

Η αστυνομία εντόπισε διάφορες επιθέσεις με τα εργαλεία του Manser και τελικά κατάφερε να εντοπίσει την πραγματική του ταυτότητα, ακόμα και που λειτουργούσε στο Dark Web.

Οι αρχές συνέλαβαν τον έφηβο και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό του. Ο Manser έχει πλέον ομολογήσει την ενοχή του για έξι hacking κατηγορίες σύμφωνα με το νόμο Computer Misuse Act και τέσσερις σύμφωνα με το Serious Crime Act νόμο.

Στα τέσσερα χρόνια που έτρεχε την ιστοσελίδα του για την πώληση των DDoS stressers, ο Manser έβγαλε £50.000 ($70.000). Η τιμή για τα εργαλεία του ήταν μεταξύ £4,99 και £20 ($7 και $28) και οι πληρωμές γίνονταν μέσω PayPal.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι η επιχείρηση του Manser έγινε τόσο μεγάλη, που έβγαλε διαφημίσεις για προσωπικό υποστήριξης. Επίσης, λέγεται ότι ο Manser είχε 12.800 εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων οι 400 αγόρασαν τα εργαλεία του, κάνοντας 603.499 DDoS επιθέσεις σε 224.548 στόχους.

Ο δικαστής καταδίκασε τον έφηβο σε δύο έτη κράτησης στο κέντρο ανηλίκων για 18 μήνες. Έχει, επίσης, να εκτελέσει 100 ώρες κοινωνικής εργασίας και να καταβάλει αποζημίωση ύψους £800 ($1,130).

Ο δικαστής ήταν επιεικής με τον ύποπτο, επειδή ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο Manser δεν συμμετείχε στις επιθέσεις, το έκανε μόνο για χρηματικά κέρδη, τα οποία επί τω πλείστον αποθήκευε.

Επιπλέον, ο δικαστής ήταν εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο Manser έχτισε μυστικές δικλείδες στο λογισμικό του, που εμπόδισαν τα εργαλεία από το να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε νοσοκομεία, τράπεζες, την αστυνομία ή το FBI.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS