ΑρχικήsecurityΣοβαρή επίθεση στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων Σουηδικών εφημερίδων!

Σοβαρή επίθεση στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων Σουηδικών εφημερίδων!

Συντονισμένη επίθεση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου κατέβασε τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυριότερων Σουηδικών εφημερίδων για αρκετές ώρες!

επίθεση

Αυτή η επίθεση θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνη και σοβαρή. Οι εφημερίδες που χτυπήθηκαν από τους hackers είναι οι Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, Dagens Industri, Sydsvenskan και Helsingborgs Dagblad.

Οι ιστοσελίδες ήταν κατεβασμένες το Σάββατο από τις 19.00 μέχρι τις 22.00. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της Ένωσης εκδοτών σουηδικών ΜΜΕ, Jeanette Gustafsdotter σε μια συνέντευξη του με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. Ο Gustafsdotter δήλωσε επίσης ότι το να απειλείς την πρόσβαση στην κάλυψη ειδήσεων είναι μια απειλή για τη δημοκρατία!

https://www.secnews.gr/102390/wifi-slax/WiFi Slax: Ένα Linux φτιαγμένο για Wireless Hacking

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση hacking και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Οι ειδικοί εικάζουν ότι ήταν μια συντονισμένη επίθεση DDoS ενάντια των ιστοσελίδων των Σουηδικών ΜΜΕ.

Ακριβώς πριν από την επίθεση ένας λογαριασμός στο Twitter ανάρτησε τα ακόλουθα μηνύματα:

“Τις επόμενες ημέρες οι επιθέσεις ενάντια στην Σουηδική κυβέρνηση και στα ΜΜΕ που διαδίδουν ψευδή προπαγάνδα θα είναι στοχευμένες.”

Swedish-newspaper-website-hacked

Αυτά παθαίνει όποιος διαδίδει ψευδή προπαγάνδα!

Swedish-newspaper-website-hacked

Η Σουηδική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με διάφορες πηγές στο Internet οι επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία γιατί το Σάββατο σημειώθηκε αυξημένο online traffic από ρώσικους παρόχους Internet. Ωστόσο Σουηδοί ειδικοί είπαν ότι αυτό δε σημαίνει ότι οι επιθέσεις έγιναν από Ρώσους hackers αλλά οι δράστες μπορεί απλά να χρησιμοποίησαν Ρώσικα δίκτυα.

“Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν ήταν συντονισμένες”, δήλωσε ο ειδικός σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και σε θέματα ασφαλείας Anders Alkvist στο Radio Sweden. “Και γι΄ αυτό η επίθεση του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στον κυβερνοχώρο στην ιστορία της Σουηδίας”

https://www.secnews.gr/102378/youve-been-hacked-pws-mporei-na-katastrafei-h-online-zwh-sou-se-merika-lepta/btn-large” variation=”btn-success”]YOU’VE BEEN HACKED: Πως μπορεί να καταστραφεί η Online Ζωή σου σε μερικά λεπτά?

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS