ΑρχικήsecurityOnionScan: Ένα Tool για να τσεκάρετε αν το Dark WebSite σας είναι...

OnionScan: Ένα Tool για να τσεκάρετε αν το Dark WebSite σας είναι όντως ανώνυμο

OnionScan: Ένα Tool για να τσεκάρετε αν το Dark Web Site σας είναι όντως ανώνυμο

OnionScan: Ένα Tool για να τσεκάρετε αν το Dark Web Site σας είναι όντως ανώνυμο

 

Το dark web προορίζεται για την προστασία της ανωνυμίας των χρηστών του Διαδικτύου. Ωστόσο, αν κάποιος επιλέγει να φιλοξενήσει την ιστοσελίδα του / της στο ίδιο, παρέχει επίσης τα οφέλη της ανωνυμίας στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας. Δυστυχώς, πολλοί διαχειριστές ιστοσελίδας κάνουν λάθος κατά τη δημιουργία των web sites τους και επιτρέπουν τη διαρροή της πραγματικής διεύθυνσης IP των servers τους.

https://www.secnews.gr/102234/olh-h-python-language-se-mia-eikona/Δείτε ακόμα: Όλη η Python Language σε μια μόνο εικόνα… δες την!

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ένας ερευνητής ασφάλειας έχει επινοήσει ένα εργαλείο που σαρώνει τις Tor κρυμμένες υπηρεσίες και ιστοσελίδες για ευπάθειες και για θέματα ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι εάν φιλοξενείτε ένα dark web site, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας πραγματικά προστατεύεται.

Ονομάζεται OnionScan, και αυτό το πρόγραμμα ελέγχει ιστοσελίδες για θέματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας , να ξεσκεπάσουν τους servers και να αποκαλύψουν τους ιδιοκτήτες τους. Αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να σχετίζονται με κάποια server status page ή κάποια metadata στις εικόνες της ιστοσελίδας αποκαλύπτοντας τις συντεταγμένες του τόπου όπου λήφθηκε η φωτογραφία.

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !
Η Sarah Jamie Lewis, η ανεξάρτητη  security researcher που δημιούργησε το συγκεκριμένο  tool, αναφέρει σε μια δήλωσή της: “Επιθυμώ τα anonymity tools να είναι τα καλύτερα, αφού υπάρχουν άτομα που ζουν και βασίζονται σε αυτά .”

1Capture

​​ https://www.secnews.gr/102390/wifi-slax/Δείτε ακόμα: WiFi Slax: Ένα Linux φτιαγμένο για Wireless Hacking

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS