ΑρχικήsecurityHacker έκλεψε αεροπορικά εισιτήρια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Hacker έκλεψε αεροπορικά εισιτήρια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ένας hacker από το Καμερούν εκδόθηκε στις ΗΠΑ αφότου συνελήφθη για παράνομη απόκτηση αεροπορικών εισιτηρίων αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας τεράστιας phishing email καμπάνιας. 

hacker

Ο Eric Donys Simeu κατηγορείται ότι στόχευε εργαζόμενους από διαφορετικές αεροπορικές αεροπορίες και ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ με ψεύτικα emails με τα οποία ζητούσε στοιχεία login τους. Χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία φαίνεται ότι έκδωσε αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια που είτε χρησιμοποίησε ο ίδιος είτε τα πούλησε σε ταξιδιώτες στη δυτική Αφρική.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104189/hacker-briskei-bug-pou-afinei-ton-kathena-na-klepsei-dis-apo-mia-trapeza/” target=”blank” style=”stroked” background=”#26f19c” color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Χάκερ βρίσκει bug που αφήνει τον καθένα να κλέψει δις από μια τράπεζα![/su_button]

Ο Simeu που επίσης πιάστηκε να χρησιμοποιεί την ψεύτικη ταυτότητα Martell Collins συγκεκριμένα στόχευε υπάλληλους που είχαν πρόσβαση στο Global Distribution System (GDS) το οποίο χρησιμοποιούν οι ταξιδιωτικές εταιρίες για να έχουν πρόσβαση στους servers τους και να εκτελούν τις εργασίες τους, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης εισιτηρίων.

Ο hacker έκανε την εκστρατεία phishing σε 2 συγκεκριμένες στο Texas και στην Georgia που χρησιμοποιούν GDS κι έτσι μπήκε στο ραντάρ των αρχών των ΗΠΑ. Δεν έγινε γνωστό το όνομα των εταιριών αλλά είναι γνωστό ότι η phishing καμπάνια έγινε μεταξύ Ιουλίου του 2011 και Σεπτεμβρίου του 2014.

Ο hacker χρησιμοποίησε μια από τις ψεύτικές κάρτες επιβίβασης τον Σεπτέμβριο του 2014 για να πάει από το Μαρόκο στη Γαλλία με ένας πλαστό αγγλικό διαβατήριο με το όνομα Martell Collins. Κατέληξε να συλληφθεί με την βοήθεια των γαλλικών αρχών κι εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, John Horn πρόσθεσε ότι η διεθνής συνεργασία των αρχών ήταν το κλειδί για τη σύλληψη του hacker. Ο Simeu αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες συνωμοσίας, απάτης, ηλεκτρονικής απάτης και απάτης πρόσβασης σε συσκευή. Η υπόθεση ακόμα ερευνάται από το FBI.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104129/oi-anonymous-egkainiazoun-to-onionirc-ena-sxoleio-gia-hacktivists/” target=”blank” style=”glass” background=”#e9f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Οι Anonymous εγκαινιάζουν το OnionIRC: Ένα σχολείο για hacktivists![/su_button]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS