ΑρχικήinetHijacking σε λογαριασμούς Twitter για προώθηση sites ενηλίκων!

Hijacking σε λογαριασμούς Twitter για προώθηση sites ενηλίκων!

Όταν έχετε πολλούς followers σε social media websites όπως στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram πρέπει να είστε προσεχτικοί στο τι γράφετε γιατί μπορεί να διαβαστεί από χιλιάδες ή εκατομμύρια και πολλοί από αυτούς να πάρουν στα σοβαρά αυτό που γράφετε. 

Twitter

Γι΄ αυτό δεν είναι έκπληξη που γίνεται hijacking συνέχεια σε λογαριασμούς Twitter διάσημων ανθρώπων. Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, περισσότεροι από 2.500 λογαριασμοί Twitter που ανήκουν σε σχετικά διάσημους παραβιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για προώθηση websites ενηλίκων. Οι hackers προφανώς στηρίχθηκαν στον μεγάλο αριθμό των followers για να αποκτήσουν περισσότερα hits κι εγγραφές. Με κάθε εγγραφή κέρδιζαν περίπου 4 δολάρια.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104304/facebook-allazei-trending-topics-eksaitias-mias-diamaxis/” target=”blank” style=”soft” background=”#f1263a” color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Το Facebook αλλάζει το «Trending Topics» εξαιτίας μιας διαμάχης[/su_button]

Σύμφωνα με το Symantec, οι hackers αντί να κάνουν tweets ή να στέλνουν άμεσα μηνύματα στους χρήστες, χρησιμοποίησαν αυτούς τους λογαριασμούς για να κάνουν like σε tweets και να κάνουν follow κι άλλους χρήστες ελπίζοντας ότι αυτοί οι χρήστες θα ήταν αρκετά περίεργοι ώστε να ψάξουν τα Twitter profiles τους. Οπότε αν κάποιος λογαριασμός που ακολουθείτε αρχίσει να δημοσιεύει πράγματα που δεν συνήθιζε στο παρελθόν καλύτερα να μην κάνετε κλικ σε αυτά.

Για περισσότερη ασφάλεια θα ήταν καλό εκτός από τον κωδικό πρόσβασης σας να ενεργοποιήσετε και το Login Verification του Twitter το οποίο απαιτεί να εισάγετε έναν κωδικό που στέλνεται με γραπτό μήνυμα στο κινητό σας κάθε φορά που εισέρχεστε στον λογαριασμό σας.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104195/hacker-poulaei-117-ekatommuria-linkedin-kwdikwn-xristwn-sto-dark-web/” target=”blank” style=”glass” background=”#26f172″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Hacker πουλάει 117 εκατομμύρια LinkedIn κωδικούς χρηστών στο Dark Web[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS