HomeyoutubeScientists discovered a dolphin with thumbs in Greece

Scientists discovered a dolphin with thumbs in Greece

Επιστήμονες που μελετούν μια μοναδική κοινωνία από δελφίνια διαφορετικών ειδών στην Greece, ανακάλυψαν πρόσφατα ένα μοναδικό δελφίνι… με ανθρώπινους αντίχειρες.

See also: Intact plesiosaur skull discovered in Dorset

Τα δελφίνια είναι έξυπνα. Ωστόσο, ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε εμείς οι People, εκτός από τη δυνατότητα να περπατήσουμε στην ξηρά, είναι οι αντίχειρες μας. Οι συγκεκριμένοι αντίχειρες του δελφιvιού δεν μπορούν να κινηθούν και μοιάζουν με ένα ζευγάρι ανοιχτήρια μπουκαλιών που είναι ενσωματωμένα στα πτερύγιά τους.

δελφίνι

Η ανακάλυψη έγινε από researchers του Ινστιτούτου Ερευνών Θαλάσσιων Θηλαστικών Pelagos που εργάζονταν στον Κορινθιακό Κόλπο στην Ελλάδα. Η ομάδα μοιράστηκε τα ευρήματά της σε ένα βίντεο στο YouTube που ανέβηκε τον Οκτώβριο.

"Ο Κορινθιακός κόλπος είναι ο μοναδικός τόπος στον κόσμο όπου ζουν Ζωνοδέλφινα σε έναν ημικλειστό κόλπο, απομονωμένο από μεγαλύτερες seas ή ωκεανούς!” γράφουν οι ερευνητές στη λεζάντα του βίντεο. “Μαζί με τα κοινά δελφίvια και τους Γράμπους, σχηματίζουν μια μόνιμη κοινωνία μεικτών ειδών δελφινιών.”

See also: One step closer to FDA approval for a drug that extends the life of large dogs

Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων παρατηρήσεων, όπως ένα κοινό δελφίνι που υιοθέτησε ένα Ζωνοδέλφινο, οι ερευνητές έγραψαν ότι “κατέγραψαν ένα μοναδικό ζωνοδέλφινο με ανθρώπινα δάχτυλα στα πτερύγιά του.

Αδιαμφισβήτητα, η ανακάλυψη ενός δελφινιού με ανθρώπινους αντίχειρες είναι εντυπωσιακή. Ο Αλέξανδρος Φραντζής, πρόεδρος του Pelagos Cetacean Research Institute, μίλησε στο Live Science και δήλωσε: “Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτήν την εκπληκτική μορφολογία στα πτερύγια μετά από 30 χρόνια έρευνας στο ανοικτό πέλαγος και επίσης κατά τη διάρκεια μελετών επί των δελφινιών που κολυμπούν στις ακτές της Ελλάδας εδώ και 30 χρόνια.

Το Live Science μίλησε επίσης με τη Lisa Noelle Cooper, καθηγήτρια που ειδικεύεται στην ανατομία και νευροβιολογία θηλαστικών στο Πανεπιστήμιο Northeast Ohio Medical, η οποία ανέφερε ότι πιθανότατα πρόκειται για γενετική ανωμαλία. Τα πτερύγια των δελφινιών έχουν παρόμοια δομή οστών με τα χέρια μας, το κλασικό παράδειγμα της εξελικτικής έννοιας των ομολογουμένων δομών.

See also: ISS: Mouse embryos developed in space

Σύμφωνα με την Cooper, “φαίνεται ότι τα κύτταρα που συνήθως δημιουργούν τον δείκτη και τα δάχτυλα χάθηκαν κατά τον σχηματισμό του πτερύγιου ενώ το δελφίνι ήταν ακόμα στη μήτρα.

Source: Vice

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS