HomeinetΗ Samsung αναμένει ότι το Galaxy S24 θα πουλήσει 10% περισσότερο από...

Samsung expects the Galaxy S24 to sell 10% more than the Galaxy S23

galaxy S24

Μετά τη δημοφιλή σειρά Galaxy S9 και Galaxy S10, η Samsung δεν είχε σημαντικές επιτυχίες για μερικά χρόνια. Ωστόσο, ανέκαμψε με τη σειρά Galaxy S23, χάρη στην ισορροπημένη απόδοσή της. Τώρα, η νοτιοκορεατική εταιρεία προσδοκά ότι η επόμενη «ναυαρχίδα» της, το Galaxy S24, θα πουλήσει περισσότερο από το Galaxy S23.

Αναμένεται ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία θα ανακοινώσει τη σειρά Galaxy S24 τον Ιανουάριο του 2024, όπως και ετησίως συνηθίζει και αυτό θα είναι το πρώτο «AI Galaxy Phone».

See also: Samsung Galaxy S24: Released earlier than usual with AI tech

Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας The Korea Daily, η Samsung έχει θέσει στόχους αποστολής στις 35 εκατομμύρια μονάδες για τη σειρά Galaxy S24. Συγκριτικά, αυτό αντιστοιχεί σε 10% αύξηση σε σχέση με τη σειρά Galaxy S23 η οποία πούλησε 31 εκατομμύρια μονάδες ενώ τα Galaxy S21 και S22 πούλησαν ακόμη λιγότερες από 30 εκατομμύρια μονάδες. Πρόσφατα, η Samsung ανακοίνωσε ότι προβλέπει να αποστείλει 253 εκατομμύρια smartphones για το 2024, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S24.

Eπιπλέον η αναφορά τονίζει ότι πάνω από το 75% των τηλεφώνων της Samsung που πωλούνται παγκοσμίως είναι μοντέλα χαμηλότερης κατηγορίας και τιμής. Σύμφωνα με ορισμένες αναλυτικές αναφορές, η μέση τιμή πώλησης των smartphone της Samsung είναι 295 δολάρια, ενώ αυτή της Apple είναι 988 δολάρια. Κάποιοι ακόμη προβλέπουν ότι η Apple θα ξεπεράσει τα νούμερα αποστολής της Samsung το 2024, πράγμα που θα πρέπει να ανησυχεί τη νοτιοκορεατική εταιρεία, η οποία υπήρξε για αρκετά χρόνια η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα των smartphones.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η Samsung αναφέρεται ότι έχει ορίσει το 2024 ως το πρώτο έτος της αντεπίθεσης για τα flagship smartphones της και σχεδιάζει να πουλήσει περισσότερα υψηλής κατηγορίας τηλέφωνα, επιδιώκοντας να δει περισσότερα flagship Galaxy smartphones στη λίστα των δέκα κορυφαίων smartphone σε πωλήσεις.

See also: Apple CEO: "We are investing heavily in artificial intelligence"

Ο Daniel Araujo, Corporate VP στη Samsung MX, δήλωσε: «Προσδοκούμε αύξηση της ζήτησης στην κατηγορία των flagship smartphones κατά την ανανέωση της νέας μας σειράς smartphone τον επόμενο χρόνο. Έχουμε επιτύχει διψήφια αύξηση στις αποστολές ετήσιων flagship μοντέλων και αύξηση των πωλήσεων που υπερβαίνει τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς.»

Πέρα από αυτό, η Samsung προσδοκά να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα από τη σειρά Galaxy Z.

galaxy S24

See also: Samsung announces the Galaxy Z Flip5 Retro!

Αναφέρεται ότι η Samsung πιστεύει εσωτερικά ότι εάν ενσωματώσει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά της τηλέφωνα και βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα, μπορεί να μειώσει τη χαρακτηριστική διαφορά με την Apple. Γι’ αυτόν τον σκοπό, η νοτιοκορεατική εταιρεία φαίνεται ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Google και τη Microsoft για να ενσωματώσει τις υπηρεσίες Google Bard ή ChatGPT στα κινητά της τηλέφωνα, ξεκινώντας με τη σειρά Galaxy S24. Από την άλλη πλευρά, η Apple επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο αποστολής για να αυξήσει τα έσοδα από τις υπηρεσίες της, όπως το Apple Music, το Apple TV+ και το iCloud Drive. Αυτές οι στρατηγικές αντανακλούν τον ανταγωνιστικό τοπίο και τις εξελισσόμενες προτεραιότητες των δύο μεγάλων εταιρειών στον κλάδο των smartphone.

Source: sammobile.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS