HomesecurityApple: proposes standardisation of SMS codes with OTP codes

Apple: proposes standardisation of SMS codes with OTP codes

Apple για SMS με κωδικούς OTPΟι μηχανικοί της Apple που εργάζονται στο WebKit (το βασικό στοιχείο του browser Safari) πρότειναν να γίνει τυποποίηση της μορφής των μηνυμάτων SMS που περιέχουν κωδικούς πρόσβασης μιας χρήσης (OTP), τους οποίους λαμβάνουν οι users όταν συνδέονται με επαλήθευση σε 2 βήματα (2FA).
Η Apple με αυτή την πρόταση επιδιώκει αρχικά να εισάγει μία Method με την οποία τα μηνύματα SMS που περιέχουν κωδικούς μίας χρήσης να μπορούν να συσχετιστούν με μια address URL Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την Addendum μιας διεύθυνσης URL μέσα στο ίδιο το SMS. Παράλληλα η Apple επιδιώκει την τυποποίηση της μορφής των μηνυμάτων SMS που θα περιέχουν κωδικούς OTP και θα καθιστούν δυνατή την επαλήθευση σε 2 βήματα(2FA). Με αυτό τον τρόπο τα προγράμματα περιήγησης και άλλες εφαρμογές κινητών θα μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν τα εισερχόμενα SMS, να αναγνωρίσουν τον web στο εσωτερικό του μηνύματος και στη συνέχεια να εξάγουν αυτόματα τον κωδικό OTP και να ολοκληρώσουν τη Link χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο ο χρήστης. Έτσι η Download και η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης μιας χρήσης θα μπορεί να γίνεται αυτόματα, έτσι ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να πέσει ένας χρήστης θύμα fraud ή ακόμη να εισάγει κωδικό OTP σε έναν ιστότοπο phishing με λάθος διεύθυνση URL.Apple για τυποποίηση μορφής SMS με κωδικούς OTP

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, η νέα μορφή SMS που θα περιέχουν κωδικούς OTP θα είναι η εξής:

Το 747723 είναι ο κωδικός επαλήθευσης WEBSITE. @ website.com # 747723

The first line απευθύνεται σε χρήστες, επιτρέποντάς τους να εντοπίσουν από ποιον ιστότoπο προέρχεται ο κωδικός OTP που περιλαμβάνεται μέσα σε ένα SMS. Η δεύτερη γραμμή απευθύνεται σε χρήστες αλλά και Applications και προγράμματα περιήγησης. Οι εφαρμογές και τα προγράμματα περιήγησης θα εξαγάγουν αυτόματα τον κωδικό OTP και θα ολοκληρώνουν τη σύνδεση με επαλήθευση σε 2 βήματα (2FA).

Σε περίπτωση ωστόσο που δεν υπάρχει αντιστοιχία και η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης αποτυγχάνει, οι χρήστες θα μπορούν να δουν την πραγματική διεύθυνση URL του ιστοτόπου και να τον συγκρίνουν με τον ιστότοπο που προσπαθούν να συνδεθούν. Εάν τα δύο Data δεν είναι τα ίδια, τότε οι χρήστες θα ειδοποιηθούν ότι έχουν μεταφερθεί σε έναν ιστότοπο phishing και αποσυνδέονται.

Προς το παρόν, οι μηχανικοί της Apple (WebKit) και της Google (Chromium) έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην πρόταση. Η Mozilla (Firefox) δεν έχει ανακοινώσει κάτι ακόμα σχετικά με την πρόταση, ενώ η Twilio έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την εφαρμογή της πρότασης.

spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS