Αρχικήsecurity«Δεν δεχτήκαμε επίθεση hacking» δηλώνει το Facebook

«Δεν δεχτήκαμε επίθεση hacking» δηλώνει το Facebook

facebook - hacking

Την διαβεβαίωση ότι το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης δεν καταλύθηκε από την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εισβολέων (hacking), ξεκαθάρισε η εταιρεία τρεις ώρες μετά την επίλυση του προβλήματος πρόσβασης στο Facebook επί 50 περίπου λεπτά το πρωί της Τρίτης.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε στον Guardian πως το πρόβλημα οφείλεται στην ενημέρωση των συστημάτων για μια -απροσδιόριστη- αλλαγή, που είχε επιπτώσεις στους διακομιστές της. Κινηθήκαμε γρήγορα και τώρα, η λειτουργία αμφότερων των Facebook και Instagram έχει αποκατασταθεί πλήρως. Η δυσλειτουργία που απέτρεπε την πρόσβαση στο facebook.com, με οποιονδήποτε τρόπο διήρκησε περίπου 50 λεπτά και σημειώθηκε στις 8:20πμ ώρα Ελλάδας.

Η υπηρεσία χρειάστηκε να διαψεύσει τις εικασίες περί εισβολής, αφού μια ομάδα το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με επιθέσεις hacking σε γνωστούς δικτυακούς τόπους, η Lizard Squad είχε αναρτήσει σχετικό tweet αναφέροντας τις υπηρεσίες που βρέθηκαν εκτός σύνδεσης, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάστασή τους. Εκτός από το Facebook και η υπηρεσία photoblogging, το Instagram δεν λειτουργούσε την ίδια ώρα. Παράλληλα, επηρεάστηκαν και άλλες υπηρεσίες που δέχονται την είσοδο επισκεπτών μέσω Facebook (Facebook login).

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS