ΑρχικήsecurityΗ Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα τον open-source Firefox 43 browser

Η Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα τον open-source Firefox 43 browser

Η Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα τον open-source Firefox 43 browser, παρέχοντας στους χρήστες της μια πληθώρα προσθηκών ασφάλειας και patch ευπαθειών. Ο Firefox 43 είναι η τελευταία έκδοση του Mozilla Firefox για το 2015 και ακολουθεί τον Firefox 42 ο οποίος κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου.

mozilla-ups-security-tracking-protection-in- firefox 43

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που προστέθηκε στον Firefox 42 είναι το Tracking Protection, το οποίο ενσωματώνεται και στην νέα έκδοση Fιrefοx 43. Στον Firefox 42, το χαρακτηριστικό Tracking Protection μπλόκαρε ορισμένες φόρμες tracking content που προέρχονται από διαφημιστικές πλατφόρμες και analytics. Με τον Fιrefοx 43, το Tracking Protection επεκτείνεται τώρα και στο Βlock των trackers που βρίσκονται σε embedded content όπως τα video και οι φωτογραφίες.

Όμως το Tracking Protection δεν είναι το μοναδικό πρόσθετο ασφάλειας που βελτιώνεται στον Firefox 43. Υπάρχει επίσης ένα patch που υποστηρίζει αυτό που είναι γνωστό ως Subresource Integrity (SRI), μια τεχνολογία που επιτρέπει στα Websites να διασφαλίσουν πως οι χρήστες δεν μπορούν να δεχθούν κάποιου είδους επίθεση κατά την επίσκεψή τους σε αυτά.

Η Mozilla επίσης διαθέτει και 16 διαφορετικά security advisories μαζί με την κυκλοφορία του Firefox 43, αλλά μόνο τρία από αυτά κρίνονται critical. Ανάμεσά στα critical security advisories είναι το MFSA-2015-134, που επιδιορθώνει δύο ξεχωριστές memory safety vulnerabilities (CVE-2015-2015-7201 και CVE-2015-2015-7202).

Το δεύτερο critical security advisory του Firefox 43 είναι για τις privilege-escalation ευπάθειες στο Mozilla WebExtension API που ορίσθηκαν ως CVE-2015-7223. Υπάρχει επίσης και το critical advisory για το use-after-free (UAF) memory flaw στο Firefox WebRTC (Real Time Communications) support, που ορίσθηκε ως CVE-2015-7210.

Το τελευταίο critical advisory για τον Firefox 43 είναι για το CVE-2015-7214, το οποίο η Mozilla περιγράφει ως cross-site reading attack μέσω data και view-source URIs.

Ενώ η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο κομμάτι του νέου Firefox 43, αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος Μozilla browser είναι ο πρώτος 64-bit build που είναι διαθέσιμος για τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Windows.

Διαβάστε ακόμη: Ιστοσελίδες Joomla ευπαθείς σε κρίσιμο exploit!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS