Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Ιστοσελίδες Joomla ευπαθείς σε κρίσιμο exploit!

Στόχος hackers έγιναν οι ιστοσελίδες Joomla στις οποίες βρήκαν κρίσιμο bug.

Joomla

Όταν πρόκειται για συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, το WordPress είναι η επιλογή που προτιμάται από τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων. Ακόμα κι ένα σημαντικό ποσό πλατφόρμων Bitcoin χρησιμοποιούν WordPress ειδικά όταν περιλαμβάνουν νέα ή blog.

To Joomla δεν είναι τόσο δημοφιλές αυτές τις μέρες αν και προσφέρει ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Ωστόσο, οι  περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το WordPress ή παρόμοιες λύσεις και το Joomla σπάνια αναφέρεται. Αυτό μέχρι ένα κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας ανακαλύφθηκε από ερευνητές.

Κατά τη διάρκεια της δημοσίευσης οι hackers εκμεταλλεύονταν ενεργά ένα από τα τρωτά σημεία του συτήματοςτο οποίο ήταν στον κώδικα της πλατφόρμας για σχεδόν 8 χρόνια. Δεν συμβαίνει συχνά μια ευπάθεια να υπάρχει για τόσο καιρό.

Ακόμη και αν οι μηχανικοί της εταιρίας πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα patch ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν την ευπάθεια, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Οι hackers εκμεταλλεύονταν την ευπάθεια για λίγο καιρό και οι επιθέσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και συνεχίστηκε και όλη την Κυριακή. Η εταιρία ασφαλείας Sucuri  ανακάλυψαν ότι έγιναν μερικές εκατοντάδες προσπάθειες εκμετάλλευσης  κατά τη διάρκεια 48 ωρών.

Όπως ο καθένας θα περίμενε ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκαν αμέσως μόλις μαθεύτηκε το θέμα. Πλέον όλα τα sites Joomla  είναι στόχοι για τους hackers εκτός αν οι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταστήσει τη νεότερη έκδοση ασφαλείας τις τελευταίες 36 ώρες.

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι  ότι παραμένει ασαφές  σε τι βαθμό αυτή η ευπάθεια exploit μπορεί να κάνει κακό στα sites. Όταν κάποιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι ευάλωτα σε επιθέσεις, σχεδόν τα πάντα μπορούν να συμβούν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ξέρουμε σύντομα όμως.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *