ΑρχικήinetΈφηβοι και social media: 7 συμβουλές για σωστή χρήση

Έφηβοι και social media: 7 συμβουλές για σωστή χρήση

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς από τον expert στα social media, Thomas Dodson!

social media

Μετά από δύο πρόσφατα περιστατικά sexting σε ένα λύκειο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, το ίδιο το σχολείο αποφάσισε να διοργανώσει μια εκδήλωση για να βοηθήσει τους γονείς.

H εκδήλωση που είχε επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα social media, Thomas Dodson αναφέρθηκε στο sexting, στο cyberbullying, στην παρακολούθηση των social media και στο πως είναι να είσαι γονιός εφήβων στο σημερινό ψηφιακό κόσμο.

Ο Dodson βοήθησε τους γονείς να καταλάβουν πως είναι πραγματικά η online ζωή για τους νέους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε τις εξής συμβουλές:

  1. Τα smartphones επιτρέπουν την αλληλεπίδραση και την εμπλοκή με όλον τον κόσμο κι απαιτείται από τους γονείς να είναι προληπτικοί. Με το να τα δώσουν σε παιδιά δεν σημαίνει ότι θα τα χειριστούν όπως οι ενήλικες. Πρέπει πρώτα να κάνετε κουβέντα μαζί τους.
  2. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βλέπετε τα smartphones, τα μηνύματα και άλλες πληροφορίες των παιδιών. Δεν πρόκειται για προσωπικό ημερολόγιο αλλά μια πύλη σ’ ένα κόσμο που απαιτεί εποπτεία.
  3. Προσεγγίστε το θέμα και συνεχίστε να μιλάτε στα παιδιά σας με μια ψηφιακή εμπάθεια με την οποία προσφέρετε αγάπη και υποστήριξη
  4. Κατανοήστε ότι οι γραπτές συνομιλίες που έχουν τα παιδιά σας είναι το ίδιο με τις συνομιλίες face to face. Γι’ αυτά τα λόγια σε μια οθόνη έχουν την ίδια δύναμη με αυτά από κοντά.
  5. Σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνουν τις προσδοκίες σας για την online συμπεριφορά τους θέτοντας κανόνες και όρια
  6. Βοηθήστε τα να καταλάβουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα. Το ιστορικό δραστηριότητας τους στο Internet είναι μόνιμο και θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τώρα ή στο μέλλον.
  7. Περάστε το χρόνο σας μαθαίνοντας νέες εφαρμογές και ψηφιακές τάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά σας

 

 

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS