ΑρχικήinetH online παρουσία του ISIS καταφεύγει στο Dark Web μετά τις επιθέσεις

H online παρουσία του ISIS καταφεύγει στο Dark Web μετά τις επιθέσεις

isisH online παρουσία του ISIS καταφεύγει στις σκιές του Dark Web μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι.

Έχοντας επιτύχει τους στόχους του μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (Γαλλία) στις 13 Νοεμβρίου, ο προπαγανδιστικός οργανισμός του ISIS, AlHayat, έχει ξεκινήσει να πληροφορεί τους χρήστες για την πρόθεσή του να μετακινήσει τις επιχειρήσεις του στο Dark Web, όπως αναφέρει ο Scot Terban.

Ο AlHayat είναι μια απ’ τις γνωστότερες πηγές για την προπαγάνδα του ISIS, που εφοδιάζει όλα τα πρακτορεία ειδήσεων ανά τον κόσμο με αυθεντικό περιεχόμενο σε videos από τα μέλη του Ισλαμικό κράτους (ISIS, Daesh).

Το group του Al-Hayat απαρτίζεται από αναρίθμητα sites στο Ίντερνετ, από τα οποία το blog Ansar Khilafah και το forum Shamikh, είναι τα πλέον μεγαλύτερα.

Σε μια σειρά αναρτήσεων σε ιστολογία και μηνύματα που εστάλησαν στους χρήστες του ύστερα από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Al-Hayat ενημερώνει τα μέλη του ότι το Shamikh πρόκειται να μεταφέρει εξ ολοκλήρου τις επιχειρήσεις του στο Dark Net.

Τα νέα ωστόσο δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπλξη καθώς πολλά websites με θέμα τον ISIS έχουν ήδη «μετακομίσει» στις σκιές του Dark Web ήδη από το καλοκαίρι.

Επιπρόσθετα, ο Mr. Terban, παρατηρεί επίσης ότι εκτός από το Facebook και το Twitter, τα δύο κοινωνικά δίκτυα επιλογής για τα μέλη του ISIS, o Al-Hayat έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ευρέως το Telegram.

[alert]To Telegram είναι ένα πρόγραμμα chat, για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την προστασία των συνομιλιών των χρηστών.[/alert]

Το Dark Web μπορεί ως επίσης να προσεγγιστεί μόνο μέσω βαριάς κρυπτογράφησης και ανωνυμίας μέσω του Tor network ή άλλων browser που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS