ΑρχικήsecurityΣύλληψη του hacker πίσω από τις σχετιζόμενες με την ISIS επιθέσεις

Σύλληψη του hacker πίσω από τις σχετιζόμενες με την ISIS επιθέσεις

isisΟι ΗΠΑ συλλαμβάνουν τον hacker που βρίσκεται πίσω από τις σχετιζόμενες με την ISIS cyber-attacks

Ο Ardit Ferizi, από το Κόσοβο, πιστέυεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραβίαση δεδομένων στο στρατιωτικό και κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Η Μαλαισιανή αστυνομία συνέλαβε τον Ardit Ferizi, βασιζόμενη σε ένα ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις αμερικανικές αρχές, στο οποίο ο Ardit αναφερόταν ως κύριος ύποπτος πίσω από τις διαρροές δεδομένων της ISIS.

Nωρίτερα τον Αύγουστο, το Islamic State Hacking Division γνωστό και ως Cybe Caliphate, εξέδωσε τις προσωπικές πληροφορίες 1.351 ανθρώπων από το αμερικάνικο στρατιωτικό και κυβερνητικό προσωπικό, μαζί με προτροπές προς τα μέλη τους να βρουν τα συγκεκριμένα άτομα και να τα σκοτώσουν.

Οι ΗΠΑ ενοχλημένες φυσικά απ’ την επίθεση αυτή, μετά από μια σύντομη έρευνα σκοτώνουν τελικά προς τα τέλη Αυγούστου, τον αρχηγό του Hacking Division, Junaid Hussain, με μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Παρά το γεγογός ότι ο αργηγός του κυβερνο-στρατού της ISIS είναι νεκρός, πολλοί ειδικοί ασφαλείας δεν πείστηκαν ότι ο Hussain ήταν ο ένοχος πίσω απ’ την παραβίαση καθώς είχε πολύ λιγότερα προσόντα και τεχνικές δεξιότητες για να πραγματοποιήσει μια τόσο περίτεχνη επίθεση.

Τώρα σύμφωνα με περισσότερες πληροφορίες που περιέχονται στο ένταλμα σύλληψης του Ferizi, οι αμερικανικές αρχές αποκαλύπτουν πως τον υποψιάζονται πως διενέργησε την επίθεση που οδήγησε στις παραβιάσεις δεδομένων προσωπικού στρατιωτικού και κυβερνητικού των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ferizi παραβίασε την βάση δεδομένων μιας αμερικανικής εταιρείας λιανικού εμπορίου, από όπου έκλεψε τα δεδομένα περισσότερων από 100.000 ατόμων.

Αργότερα η έρευνα αποκάλυψε ότι εξήγαγε τις σχετικές με το στρατό και την κυβέρνηση εγγραφές, και τις διαβίβασε σε διακεκριμένους προπαγανδιστές της ISIS.

Για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποίησε το @thedirectory Twitter handle, από το οποίο διατήρησε συνεχή επαφή με πάρα πολλούς λογαριασμούς συνδεδεμένους με την ISIS.

Συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να ταξιδέψει πίσω στο Κόσοβο, στο αεροδρόμια της Kuala Lumpur στις 15 Σεπτεμβρίου. Μετακόμισε στην Kuala Lumpur το 2014 για να σπουδάσει την επιστήμη των υπολογιστών και διαθέτει μάλιστα ιστορικό στον χώρο του hacking, εξαιτίας κατηγοριών που τον θέλουν να έχει παραβιάσει ένα τοπικό portal ειδήσεων στην ηλικία μόλις των 15 ετών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS