ΑρχικήSecurityDark Web: Εκτοξεύονται οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών

Dark Web: Εκτοξεύονται οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών

Dark WebDeep ή Dark Web όπως πολύ έγκυρα αποκαλείται η «σκοτεινή» πλευρά του διαδικτύου, διάσημη για την ανωνυμία που παρέχει στους χρήστες της, καθώς και για την ευκολία και την ποικιλία όσον αφορά την εύρεση και την αγορά παράνομων προϊόντων.

Silk Road, η μαύρη αγορά του web, της οποίας ο ιδρυτής καταδικάστηκε πρόσφατα, αποτέλεσε τον «εύκολο παράδεισο» για όποιον ήθελε να βρει ναρκωτικά με σχεδόν συμβατικό τρόπο. Τέτοιου τύπου αγορές γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα όταν άρχισαν να έρχονται στο φως όλο και συχνότερα αναφορές για περιστατικά διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

Το Dark Web είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όσους επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες, λόγω φυσικά της ανωνυμίας που παρέχει.

Σύμφωνα με την Global Drug Survey 2015, μέσα στον προηγούμενο χρόνο οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών χτύπησαν κόκκινο, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, χωρίς μάλιστα να επηρεαστούν από το κλείσιμο της Silk Road που θεωρούνταν η υπεραγορά της διακίνησης ναρκωτικών.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV107 minutes ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV6 hours ago

11.750 ερωτηθέντες από τους 100.000 που απάντησαν στην έρευνα ομολόγησαν πως είχαν αγοράσει ναρκωτικές ουσίες online, μέσα από συμβατικές ιστοσελίδες αλλά και από sites τύπου Silk Road.

Βουτηγμένη στην παρανομία αυτή η πλευρά του διαδικτύου, δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι ασφαλής, πολλοί χρήστες ανέφεραν σε κλοπές, απώλεια χρημάτων, απάτες Bitcoin κτλ.

Τέλος, η εύκολη πρόσβαση στον κόσμο του Dark Webπροωθεί τον πειραματισμό, με όποια επακόλουθα μπορεί να έχει αυτό.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS