ΑρχικήSecurityΚατηγορείται ότι πωλούσε πλαστά κουπόνια στο Silk Road

Κατηγορείται ότι πωλούσε πλαστά κουπόνια στο Silk Road

Ένας κάτοικος της Λουιζιάνας έχει κατηγορηθεί για τη δημιουργία πλαστών κουπονιών και την πώλησή τους στα Silk Road underground websites,υποκλέπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο δολίως από τις επιχειρήσεις περισσότερα από US $1 εκατομμυρίο δολλάρια, το δικαστήριο απεφάνθη την προηγούμενη εβδομάδα. Οι κατήγοροι είπαν ότι ο Beau Wattigney, 30 ετών, κάτοικος της Νέας Ορλεάνης, δημιούργησε κουπόνια που μοιάζουν με τα print-at-home κουπόνια των προμηθευτών, τα οποία περιείχαν και πλαστά λογότυπα. Τα κουπόνια πρόσφεραν αρκετά μεγάλα ποσά υπό μορφή έκπτωσης στην τιμή λιανικής πώλησης μερικών προϊόντων.

Κατηγορείται ότι πωλούσε πλαστά κουπόνια στο Silk Road

Πουλούσε ένα κουπόνι για μια $50 δολλαρίων Visa gift card, για 1 σεντ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Wattigney υποστηρίζεται ότι έχει πωλήσει πακέτα κουπονιών μεταξύ του Μαΐου του 2012 και του περασμένου Νοεμβρίου στα Silk Road 1.0 και 2.0 websites, στους ιστοχώρους που τώρα είναι κλειστοί, αλλά πρωτύτερα μέσω αυτών μπορούσες να ανταλλάξεις συνήθως παράνομα αγαθά.

Τα κουπόνια πωλήθηκαν από τους χρήστες με τα ψευδώνυμα: GoldenLotus, PurpleLotus, MoxDiamond και NickMode.

Ο Wattigney κατηγορήθηκε για συνωμοσία με σκοπό να διαπράξει απάτη και για συνωμοσία για πλαστογράφηση εμπορικών σημάτων, στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Ανατολικής περιοχής της Λουιζιάνας.

fails-silk-road-100160809-galleryΠερισσότερες από 50 επιχειρήσεις στοχεύθηκαν και θα μπορούσαν να έχουν ζημίες τουλάχιστον $1 εκατομμυρίου δολλαρίων εάν τα κουπόνια αυτά είχαν εξαγορασθεί, σύμφωνα με τη μήνυση εις βάρος του. Τα κουπόνια εξαπάτησαν τις υπηρεσίες που διανέμουν αυτά τα δελτία όπως είναι η: Hopster, το Coupons.com, SmartSource και η RedPlum.

Πραγματοποίησε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, περισσότερες από 2.000 πωλήσεις και διαφήμισε ένα από τα προϊόντα ως την «Original S.R. Exclusive Coupon Collection.» Εκείνο το πακέτο πωλήθηκε για $54.44 δολλάρια σε κάποιο πρόσωπο στην περιοχή της Κολομβίας στο Silk Road 1.0.

Υπάρχει ακόμα ένα αναπτυγμένο λαθρεμπόριο στα πλαστά κουπόνια, και είναι εύκολο να βρεθούν άλλες ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια δραστηριότητα για την οποία ο Wattigney κατηγορείται. Μια ομάδα που αποκαλείται TeamLotus έχει ένα website που χρησιμοποιεί μια διεύθυνση «.onion», η οποία με τη σειρά της χρησιμοποιεί το Tor network για να κάνει την ανίχνευση της αληθινής διεύθυνσης IP της ακόμα δυσκολότερη.

Η TeamLotus προσφέρει πακέτα πλαστών κουπονιών που οργανώνονται αόριστα σε κατηγορίες προϊόντων πολύ γενικές, όπως για παράδειγμα είναι οι : baby essentials, breakfast and cereal και cleaning supplies. Τα πακέτα κοστίζουν $35 δολλάρια αλλά προσφέρουν αρκετές φορές εκπτώσεις παραπάνω από την αξία τους.

Σε μια information page, η TeamLotus αναφέρεται σε ένα πρόσωπο που προσδιορίζεται από τους κατηγόρους ως ο Wattigney, και γράφουν ότι: «Ο Purple Lotus έχει εδώ και πολύ καιρό συνταξιοδοτηθεί και πέρασε από την αναρχία των κουπονιών σε μια αφοσιωμένη και φανατική προσωπική αποστολή. Ο Purple Lotus πρέπει πρώτος να παραδεχθεί ότι οι μαθητές ξεπέρασαν τον δάσκαλο», αναφέρεται. «Γι’ αυτό το λόγο ια μπορούσε να αποσυρθείεν ειρήνη, ξέροντας ότι το μωρό του θα συνέχιζε να ζει για τα επόμενα χρόνια.»

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS