ΑρχικήsecurityΜόνο 2' ήταν αρκετά για να Hackαριστεί το site του Norwich airport!

Μόνο 2′ ήταν αρκετά για να Hackαριστεί το site του Norwich airport!

To Website του αεροδρομίου Norwich έγινε Hacked ‘σε 2 λεπτά’
O Hacker με το ψευδώνυμο ‘His Royal Gingerness’ παραβίασε το Website ‘για να δει αν μπορεί!’.

Μόνο 2 λεπτά ήταν αρκετά για να Hackαριστεί το site του Norwich airport
To Website του αεροδρομίου Norwich έγινε Hacked ‘σε 2 λεπτά’ O Hacker με το ψευδώνυμο ‘His Royal Gingerness’ παραβίασε το Website ‘για να δει αν μπορεί!’.

Ο διεθνής αερολιμένας του Norwich επιβεβαίωσε πως το Website του έγινε hacked, αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως καμία ευαίσθητη πληροφορία δεν διέρρευσε και τα λειτουργικά συστήματα δεν επηρεάσθηκαν.

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε έναν μήνα πριν, κατά την οποία ο επιτιθέμενος απέκτησε πρόσβαση στις πληροφορίες των ατόμων που ήταν εγεγγραμμένοι στο media center του Website του αεροδρομίου, αφού από μόνο του ένα Website δεν συνδέεται με τα λειτουργικά συστήματα, σύμφωνα με τον Richard Pace, τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου.

‘Test’ Attack

Εκτός των άλλων, δήλωσε πως δεν επηρεάσθηκαν ούτε τα φυσικά συστήματα προστασίας του αεροδρόμιου, ούτε κάποιο είδος εμπορικών ή επιχειρηματικών ευαίσθητων δεδομένων. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλαγές στο Website ούτως ώστε να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά, αναφέρει ο Pace.

Στο BBC Radio ο Norfolk ανέφερε πως το Website hackαρίστηκε με σκοπό να ελεγχθεί η ασφάλειά του.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου δεν ανέφερε το περιστατικό στο Information Commissioner’s Office (ICO), καθώς ήταν άκρως ακριβή η αναφορά αυτή και δεν κρίθηκε σκόπιμο, εφόσον κανένα σύστημα δεν επηρεάσθηκε και καμία ευαίσθητη πληροφορία δεν διέρρευσε.

Τα Large- scale data breaches γίνονται ολοένα και περισσότερο συχνό φαινόμενο, αφού πλέον αποτελεί ΄ρουτίνα’ το γεγονός πως όλες οι βάσεις δεδομένων περιλαμβάνουν ευαίσθητα εμπορικά, κυβερνητικά και προσωπικά δεδομένα, συνδεδεμένα στο Internet, καθιστώντας έτσι τις πληροφορίες ευπαθείς σε ‘κλέφτες’ και χάκερς με οικονομικά κίνητρα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS