ΑρχικήinetSnakebot από το MIT που αλλάζει σχήμα και μπορεί να γίνει ό,τι...

Snakebot από το MIT που αλλάζει σχήμα και μπορεί να γίνει ό,τι θέλετε!

Η ρομποτική είναι μια λεωφόρος την οποία πολλές εταιρείες προσπαθούν μέχρι και σήμερα να διασχίσουν έχοντας έναν καλό λόγο. Ένα καλό ρομπότ-βοηθός θα μπορούσε, θεωρητικά τουλάχιστον, να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα και τον τρόπο ζωής μας. Αλλά συχνά εμείς τα φανταζόμαστε ως ανθρωποειδή ή τουλάχιστον σε αναγνωρίσιμες μορφές ζώων ή να βασίζονται στα άκρα τους. Αυτός είναι ο λόγος που η LineFORM, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, είναι τόσο αναζωογονητική και πραγματικά μοντέρνα και δημιούργησε το snakebot.

Snakebot από το MIT που αλλάζει σχήμα και μπορεί να γίνει ό,τι θέλετε!

Το πρωτότυπο του MIT από την Tangible Media Group είναι ένα ρομπότ (snakebot) που αλλάζει σχήμα, ανταποκρίνεται στα δεδομένα που του δίνονται ώστε να μεταμορφώνεται από ένα καλώδιο δεδομένων, σε ένα λουρί που φοριέται ή και ακόμη σε ένα (ας πούμε) κινητό τηλέφωνο. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε από την LineFORM ένας ημι-εύκαμπτος σκελετός.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί μόνο του να «μεταμορφώσει» τον εαυτό του σε ένα βραχιολάκι που σας προσφέρει haptic feedback, όταν συγχρονιστεί με τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Μπορεί να πάρει τη μορφή τηλεφώνου, αν και η μορφή του προτύπου δεν έχει κανένα από τα συστατικά του τηλεφώνου σε αυτό.

Το snakebot σας μπορεί να γίνει το ρυθμιζόμενο φωτιστικό γραφείου σας, μόλις συνδέσετε μια λάμπα σε αυτό.

Ή μπορεί να είναι ένα καλώδιο σύνδεσης που δονείται όταν δεδομένα διέρχονται από αυτό. Γιατί ποιος θέλει να κοιτάζει την οθόνη του για να ξέρει αν κάτι αντιγράφεται στον σκληρό δίσκο ή όχι;

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία στους δολοφόνους-χάκερ στο μέλλον να εισβάλλουν στο φιλικό snakebot σας και να το χρησιμοποιήσουν για να σας σκοτώσει στο κρεβάτι σας. Σκεφτείτε μήπως πρέπει, λοιπόν, να κοιμάστε με το ένα μάτι ανοιχτό!

Δείτε περισσότερα εδώ!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS