ΑρχικήsecurityΤα trends των απειλών στα κινητά: Ransomware, Tor, Πορνογραφικά apps

Τα trends των απειλών στα κινητά: Ransomware, Tor, Πορνογραφικά apps

critoni_demanding_ransomware

To ransomware στα κινητά είναι τόσο ισχυρό όσο εκείνο των PC

Πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, και οι ετήσιες εκθέσεις πρόκειται να σας κατακλύσουν. Μία από τις πρώτες που θα βγει είναι του Blue Coat, και παρουσιάζει τα κορυφαία trends απειλών και τις πηγές μόλυνσης για κινητές συσκευές.

Ενώ το 2014 η κύρια πηγή της μόλυνσης ήταν οι διαφημίσεις για κινητά με «μερίδιο αγοράς» 19,69%, το 2015 πορνογραφικές εφαρμογές και ιστοσελίδες, έχουν καταφέρει να αντιπροσωπεύουν το 36,13% του συνόλου των μολυσμένων χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι το 2013, 22.16%, όταν οι ιστοσελίδες πορνογραφίας ήταν στην κορυφή της λίστας ως κύρια πηγή μολύνσεων σε κινητές συσκευές.

Η Blue Coat λέει ότι, τις περισσότερες φορές, οι μολύνσεις έρχονται μέσω κακόβουλων επιθέσεων, και μέσω site που διανέμουν πορνογραφικές εφαρμογές που κρύβουν trojans στον κώδικά τους.

Το Ransomware γίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για κινητές συσκευές

Κατά τα προηγούμενα έτη, τα ransomware στα κινητά δεν ήταν αρκετά μεγάλο πρόβλημα, κυρίως λόγω του απλοϊκού επιπέδου τους.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν αρκετά εύκολο να παρακαμφθούν και να αφαιρεθούν, αλλά τους τελευταίους μήνες, μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στις δυνατότητες του Android OS, ο σημερινός κόσμος των ransomware είναι τόσο επικίνδυνος όσο αυτός στους υπολογιστές.

Τους τελευταίους μήνες, οι πωλητές ασφαλείας και οι εταιρείες λογισμικού αντιμετώπισης ιών έχουν αρχίσει να παρατηρούν τα ransomware με δυνατότητες κρυπτογράφησης των αρχείων, C & C εξυπηρετητή συνδέσεων, rootkit και lockscreens που αφαιρούνται πιο δύσκολα.

Βάλτε μαζί ransomware, πορνογραφία, και δίκτυο Tor, και έχετε τις απειλές για κινητά που είναι τόσο επικίνδυνες και δύσκολο να αφαιρεθούν, όσο στους επιτραπέζιους υπολογιστές.

“Οι δημιουργοί του ransomware για κινητά, εκμεταλλεύονται την ανωνυμία του δικτύου Tor για να συσκοτίσουν τον πραγματικό προορισμό του και την καταβολή λύτρων. Δεν είναι ασυνήθιστο να δεις διευθύνσεις ” .onion ” να χρησιμοποιούνται στη διεκδίκηση λύτρων”, λένε οι ερευνητές του Bleu Coat. «Τα θύματα έχουν πολύ λίγο χρόνο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για να πληρώσουν και τα πολύτιμα αρχεία τους έχουν χαθεί για πάντα.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS